Diari La Veu del País Valencià
Quina és la generació Z, i quins són els seus trets més característics

La Generació Z, també coneguda com a Gen Z o Centennials, es refereix a les persones nascudes aproximadament entre mitjans de la dècada de 1990 i mitjans de la dècada de 2010. Encara que les dates exactes poden variar segons les fonts, generalment es considera que els individus de la Generació Z tenen entre 9 i 25 anys en l’actualitat, depenent de l’any del seu naixement.

Aquestes són les principals característiques comunes que s’associen a la Generació Z:

Tecnològicament competents: La Generació Z ha crescut en un entorn dominat per la tecnologia, particularment amb l’auge d’internet, els telèfons intel·ligents i les xarxes socials. Són considerats nadius digitals, ja que han estat exposats a la tecnologia des de primerenca edat i tenen un major domini de les eines digitals.

Connectats i socials: Els joves de la Generació Z són altament socials i connectats en línia. Utilitzen les xarxes socials, com Instagram, Snapchat i TikTok, per a comunicar-se i expressar-se. La comunicació digital i les comunitats en línia són una part integral de la seua vida social.

Multitasca i accés a la informació: A causa de la seua exposició primerenca a la tecnologia, la Generació Z té habilitats de multitasca més desenvolupades i pot accedir ràpidament a una àmplia gamma d’informació a través d’internet. Són hàbils per a buscar informació, investigar i aprendre de manera autodidàctica.

Diversitat i inclusió: La Generació Z valora la diversitat i la inclusió de manera significativa. Han crescut en una època de major consciència sobre la igualtat de gènere, la diversitat racial i l’acceptació de l’orientació sexual. Tendeixen a ser més oberts i respectuosos cap a les diferències culturals i socials.

Activisme i consciència social: La Generació Z s’ha involucrat en temes socials i polítics a una edat primerenca. Han utilitzat les xarxes socials per a advocar per causes i manifestar-se en temes com el canvi climàtic, la igualtat de drets i la justícia social. Són coneguts pel seu esperit activista i el seu desig de fer del món un lloc millor.

Emprenedors i autosuficients: La Generació Z ha crescut en un clima econòmic i laboral incert, la qual cosa ha portat a molts d’ells a ser emprenedors i autosuficients des d’una edat primerenca. Busquen oportunitats per a crear els seus propis negocis i carreres, i estan disposats a assumir riscos per a aconseguir les seues metes.

És important tenir en compte que aquestes característiques són generals i poden haver-hi variacions individuals dins de la Generació Z. A més, les característiques d’una generació poden evolucionar amb el temps, a mesura que els joves creixen i s’enfronten a nous desafiaments i canvis socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa