Diari La Veu del País Valencià
El Pla d’Exhumacions de la Generalitat 2023 permetrà cercar 442 víctimes del franquisme

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha publicat en la Plataforma de Contractació del Sector Públic i en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) la licitació d’un contracte que permetrà desenvolupar el Pla d’Exhumacions de la Generalitat 2023, que inclou la cerca de 422 noves víctimes del franquisme en 49 fosses dels cementeris de Castelló de la Plana, Paterna (l’Horta Nord) i Alacant.

El contracte d’indagació i investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista ascendeix a 780.007,14 euros i es divideix en tres lots per a desenvolupar els treballs en els tres cementeris, segons ha informat la Generalitat.

El primer dels lots centrarà la seua intervenció en les files 6, 7, 8, 9, 10, 13 i una tomba en el cementeri de Castelló de la Plana per a trobar a 228 persones. El segon preveu els treballs de localització i exhumació en 41 fosses del cementeri de Paterna, on es pretén trobar un total de 180 víctimes. L’últim dels lots inclou la cerca de 14 víctimes a la fossa VIII del cementeri d’Alacant.

L’equip de treball per a dur a terme les intervencions haurà d’estar compost, com a mínim, per un historiador, un arqueòleg i un especialista forense. Les ofertes poden presentar-se fins al pròxim 13 de juny a les 14.30 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa