Diari La Veu del País Valencià
Fa 18 anys Mesclat va actuar a la Festa Major de Mollerussa

El mes de maig del 2005 Mesclat va actuar a la Festa Major de Mollerussa (el Pla d’Urgell).

El grup de folk-rock va ser creat per l’acordionista Carles Belda, el cantant Francesc Ribera Titot, i el bateria Joan Reig. Originàriament, la formació es va crear amb l’única intenció de fer el cicle de concerts de l’Acústic ACIC (2000). Tanmateix, la bona rebuda de la crítica i el públic va derivar en la publicació de tres compactes i 224 actuacions entre 2000 i 2013.

El 2002 va publicar el primer disc, Mesclat, amb catorze cançons que combinen el folk-rock amb melodies populars i lletres revolucionàries. En els premis Enderrock del mateix any, va obtindre el reconeixement a millor artista folk, millor disc folk de l’any, millor cançó folk de l’any pel tema «Com goses?», i millor directe de folk.

El 2003 va presentar Xera!, un espectacle de més de tres hores de durada que incloïa representacions teatrals, lectures de poemes, músiques de gralla i instruments de doble canya, cançons d’autor o projeccions d’imatges. La paraula xera fa referència simultàniament al foc i a la festa.

El 2004 va traure a la llum Manilla, una aposta pel so folk i per la reivindicació d’artistes catalans contemporanis. Va aconseguir el premi Enderrock 2004 al millor disc de folk.

Segons Agnès Toda, «el seu objectiu musical era agafar música tradicional i tocar-la amb ritmes contemporanis a partir de cançons pròpies i adaptacions de folkore dels Països Catalans, o versions d’artistes que creien interessants reivindicar com ara Ovidi Montllor, Maria del Mar Boner o Coses».

Els integrants de Mesclat aprofitaven els seus concerts per a reivindicar la independència i la música dels territoris catalanoparlants.

Comparteix

Icona de pantalla completa