Diari La Veu del País Valencià
«Fletxes desviades», de Joan Carles Ventura, Millor Novel·la dels Premis VLC Negra

Fletxes desviades, de Joan Carles Ventura (crims.cat) ha obtingut el premi de Millor Novel·la en l’onzena edició de VLC Negra gràcies als vots dels seguidors del festival, emesos a través de la web del certamen, que ha estat oberta durant un mes.

Vicent Fletes i Jaqués, més conegut com el Fletxa, és el personatge que protagonitza Fletxes desviades, la segona d’una sèrie amb quatre lliuraments previstos. És 1989 i el Fletxa continua movent-se per la Ruta del Bakalao, quan es creua en el seu camí una dona fatal. Això l’involucrarà en una investigació, malgrat que no té formació policial ni detectivesca, més enllà del que ha vist al cinema i la televisió. Aquest antiheroi s’enfrontarà a un «trencaclosques truculent», en el qual destaquen empresaris sense escrúpols membres de l’Opus Dei i dos ajudants «gens convencionals»: la tieta Ampariues i el Tato.

Joan Carles Ventura (Sueca, la Ribera Baixa, 1978) és autor de cinc novel·les, dues d’elles de la sèrie del Fletxa i altres tres per a públic juvenil, amb tints fantàstics i distòpics, que el converteixen en un novel·lista «cada vegada més reconegut».

El 2019 va guanyar el premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana amb Em diuen Fletxa. Ha desenvolupat la seua carrera professional en el món de la televisió, com a guionista i director de programes en diferents cadenes, com À Punt, IB3, Canal 9, TVE, Telemadrid i Castilla-la Mancha TV.

D’altra banda, Crisanta, de Juan Ramón Biedma (Sevilla, 1962), i La Dama, de Ragnar Jónasson (Reykjavík, Islàndia, 1976), han sigut les obres guanyadores dels premis Mejor Novela i Best Novel, respectivament.

Fins al dia 21 de maig, mig centenar d’autors participaran en VLC Negra per a parlar de diferents temes relacionats amb el rerefons de les seues novel·les. També s’exhibirà un cicle de cinema negre a la Filmoteca Valenciana i se celebraran quinze clubs de lectura en biblioteques i llibreries, tallers de creació literària i activitats per a xiquets.

Comparteix

Icona de pantalla completa