Diari La Veu del País Valencià
La primera tempesta de graníssol de l’any causa danys en zones de cultiu de la Foia de Bunyol

La primera tempesta de graníssol de l’any ha causat aquest divendres danys en zones de cultiu aïllades de la Foia de Bunyol, sobretot als termes de Godelleta, Xest i Xiva, després de diversos mesos en què a penes s’hi han registrat precipitacions.

Segons testimoniatges recaptats per l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), la tempesta de pedra ha sigut breu en el temps, però ha provocat danys agraris en àrees de vinyes, cítrics i caquis.

Segons l’organització agrària, hi ha associats que han presentat els primers parts perquè els tècnics d’Agroseguro visiten les seues explotacions, periten els sinistres i abonen les corresponents indemnitzacions.

AVA-Asaja ha lamentat que les primeres pluges «arriben tard i acompanyades de pedra, causant més pèrdues als agricultors que ja han patit per la sequera i els sobrecostos». No obstant això, ha constatat que, en bona part, de la zona afectada no hi ha hagut desperfectes en les produccions.

Al contrari, considera aquesta aportació d’aigua «molt necessària i tant de bo continue plovent sense pedra, amb molta més quantitat i durant més dies perquè els cultius puguen recuperar-se del tremend estrés hídric que pateixen».

L’organització presidida per Cristóbal Aguado ha reiterat que les mesures aprovades pel govern espanyol per a fer front a la sequera «a penes beneficiaran al camp valencià i, en tot cas, únicament a uns certs cultius de secà, la ramaderia i l’apicultura, mentre que el regadiu valencià queda exclòs malgrat que els agricultors i entitats de reg que empren aigües subterrànies han començat a regar tres mesos abans que l’any passat i han augmentat un 40% el consum d’aigua».

Comparteix

Icona de pantalla completa