Diari La Veu del País Valencià
El Museu del Taulell «Manolo Safont» d’Onda ofereix un taller familiar de ceràmica

El Museu del Taulell «Manolo Safont» d’Onda (la Plana Baixa) estrena dissabte 20 de maig una nova proposta didàctica, el taller familiar «Cap a un passat sostenible», que té l’objectiu d’acostar adults i xiquets a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a elaborar les pròpies creacions artístiques.

Els participants podran prendre com a inspiració, després d’una visita interpretativa, les peces exposades temporalment al centre: treballs artístics fet per l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà d’Onda, l’IES Torrelló i l’alumnat del Màster de Secundaria de la Universitat Jaume I de Castelló. Unes obres que són fruit dels projectes educatius duts a terme conjuntament amb el Museu del Taulell per commemorar el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig.

A partir d’ací, el taller familiar del dissabte 20 de maig proposarà als participants crear les seues pròpies obres artístiques de col·laboració entre tots els membres de la família, experimentant diferents tècniques de manipulació i decoració ceràmica.

L’ICOM, institució que aglutina tots els museus del món, enguany ha proposat el lema «Museus, sostenibilitat i benestar. Un lema que implica reimaginar el museu per a fer front als canvis socials i això precisament pretén el taller, reinventar les creacions artístiques en ceràmica.

Les famílies que desitgen participar-hi podran fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell fins al dia d’abans o fins a arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder fer l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.

Comparteix

Icona de pantalla completa