Esquerra Republicana pregunta al Govern espanyol pel vaixell que va descarregar armes al Port de Sagunt

El partit ha enregistrat una bateria de preguntes al Congrés a través de la diputada Marta Rosique

Esquerra Republicana, a través de la diputada Marta Rosique, ha enregistrat al Congrés dels Diputats una bateria de preguntes sobre la càrrega que portava el vaixell Bahri Tabuk que dilluns va fer escala al Port de Sagunt (Camp de Morvedre) procedent de Baltimore per carregar armes.

Les respostes del Govern espanyol a les preguntes que ha fet el partit a través de la diputada portaveu de la Comissió d'Afers Estrangers del Congrés, cada vegada que un vaixell amb aquestes intencions ha passat pel Port de Sagunt, «sempre han sigut evasives per defugir responsabilitats emparant-se en la Llei de Secrets Oficials», denuncien des de la formació republicana. El Govern espanyol, informa el mateix partit, també acostuma a assegurar que «si es tinguera coneixement o existirà risc d’ús indegut dels materials exportats el Govern espanyol aplicaria l’article 8 de la llei 53/2007, del 28 de desembre, sobre el control del comerç exterior de material de defensa i de doble ús, a través del qual es pot suspendre o revocar una autorització prèviament concedida».

Rosique assegura que «el Govern espanyol és plenament conscient que està incomplint la recomanació de Nacions Unides i, justament per això, està obstaculitzant que els parlamentaris i parlamentàries puguem accedir a la informació sobre quin material, letal o d'un altre tipus, s'estan emportant aquests vaixells».

A la protesta que va convocar Amnistia Internacional, i la qual es va unir Antimilitaristes-MOC aquest dilluns en el mateix Port de Sagunt, van estar presents la presidenta comarcal d’Esquerra Republicana del país Valencià del Camp de Morvedre i candidata a l'alcaldia de Benifairó de les Valls, Adela Alba; i la secretària de feminismes d'ERPV, Elo Chamarro.

Adela Alba considera «imprescindible que s'aturen les escales dels vaixells de la mort al Port de Sagunt. La gent del Camp de Morvedre no volem estar lligats a les massacres de civils al Iemen. Altres ports europeus, com el de Gènova, han plantat cara, i nosaltres estem obligats a fer-ho». Alba va demanar també als treballadors del Port de Sagunt «que imiten els companys de Gènova i practiquen l'objecció de consciència per negar-se a participar en les càrregues».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.