Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana celebra la Nit de l’Art aquest cap de setmana

La Nit de l’Art torna a Castelló de la Plana divendres 12 i dissabte 13 de maig amb un programa eclèctic que inclou cent activitats: dansa, música, performance, instal·lacions, tallers, rutes i visites guiades, xarrades i accions al carrer, i, a més, obrirà 40 espais, exposicions i estudis d’artistes fins a la mitjanit.

La Regidoria de Cultura impulsa la iniciativa amb l’Associació Asaco i amb la col·laboració per a projectes específics del Consorci de Museus, la Diputació i l’UJI. A més, enguany Castelló de la Plana ha establit un intercanvi amb la Nit de l’Art d’Altea, amb l’«Homenatge a l’aigua» de Jean Cocó al Metcas, i obri de nou l’agenda a associacions, entitats, col·lectius, artistes i institucions, com ara l’Escola d’Arts i Superior de Disseny, el Col·legi d’Arquitectes i el Conservatori Professional de Dansa.

Des de divendres a les 18 hores fins dissabte a la mitjanit, la Nit de l’Art prendrà la ciutat amb nombroses iniciatives: una immersió creativa, «Implicar-te», al carrer de Cavallers, amb Pere Ribera i Mocete; performances, com la dedicada a Goya i el seu univers, «Volaverunt», divendres, a càrrec de Maria Carmen López Olivares, Tere Colomé, Melchor Zapata, Agustín Falomir, Tania Traver, Agustina Ortega i Geòrgia Iordache amb pintura en viu a la mateixa via; Mario Varela a la plaça de les Aules, o la «Labor Intro-poètica», del Col·lectiu El Almadar al carrer de Notario Mas, amb Marcelo Díaz, Ruth Sancho, Eloy Sánchez, López Olivares i Carlos Martínez, entre altres.

També hi haurà la desfilada de moda de l’alumnat de l’EASD al mateix centre, la performance «Perceptions» de Col·lectiu Cúmul, les actuacions musicals de Veus Atrevides, Les Fellini, Cant d’Estil, o el «Prostíbul poètic» al Casino Antic, on es farà una visita al mural de Ramón Catalá, i la dansa de l’alumnat del Conservatori Professional de Castelló i el Conservatori Calasancio. Cal destacar les activitats familiars de la «Reconnexió natural» i el circ de La Finestra Nou Circ a la plaça de l’Hort dels Corders.

Enguany, a més de l’obertura d’11 estudis, com els d’Anna Vernia, Art Blanc, Take Away, Jorge Ortiz, Luis Bolumar, Museu Blau, Lucía Moya, Sara Lloret, Paqui Fuster o Antoine Gozalbo, s’han establit, per a dissabte, quatre rutes que recorreran espais i exposicions: «El silenci d’un pati» o Rotspanier, a Menador Espai Cultural; José Collado al Museu d’Etnologia; Julián Barón a la Llotja del Cànem, i «Gènere fluid i respecte» de l’Escola d’Arts al centre i itinerant per diferents punts de la ciutat. Totes les propostes es poden consultar en el web de la Nit de l’Art.

Comparteix

Icona de pantalla completa