Diari La Veu del País Valencià
Últim gran cap de setmana de les Trobades d’Escola Valenciana

Final de festa amb mascletà en algunes de les convocatòries més fortes d’Escola Valenciana, que acaba ja les seues Trobades del 2023. I és que Alcoi ha preparat un programa d’activitats que s’iniciarà ben prompte, a les 10 del matí i s’allargarà fins ben entrada la nit. Al llarg de tota la jornada s’han organitzats cercaviles, jocs infantils, muixerangues, contacontes i, fins i tot, una actuació de la colla castellera dels Xiquets de Tarragona. A més, més d’una cinquantena de centres educatius, entitats culturals i editorials han organitzat tallers, parades i activitats lúdiques de tot tipus per a diferents edats. A la nit, Tito Pontet, Júlia i la Trocamba Matanusca s’encarregaran del fi de festa amb un concert de pop, música jamaicana i folk balcànic.

La de l’Alcoià es preveu que siga la Trobada més multitudinària del cap de setmana, però no serà l’única. La Trobada del Camp del Túria se celebra a l’Eliana amb una cercavila a les cinc de la vesprada i una intensa proposta d’activitats fins al sopar, correfoc i concert de El Diluvi.

A Canals, una vuitantena de centres educatius i entitats socials i culturals s’han donat cita, amb un programa d’activitats que de les 11 del matí fins al migdia, quan tocarà el grup Iruixa Skargots.

L’Horta Sud també celebra la seua trobada, enguany a Xirivella, on es trobaran més d’un centenar d’escoles i escoletes, a més d’editorials i representants de tot el teixit associatiu de la comarca. A més dels tallers i les cercaviles, actuarà la muixeranga de Torrent i el concert anirà a càrrec de Ramonets.

L’endemà, diumenge 7 de maig, serà el torn del Camp del Morvedre, que es concentraran a Benifairó de les Valls, amb un programa que s’iniciarà ales 10 i mitja del matí i acabarà després de dinar amb l’actuació de Cantacanalla.

Amb aquest cap de setmana s’acaben les Trobades d’Escola Valenciana 2023, a excepció de la trobada de l’Alt Palància, que se celebrarà a Viver el diumenge 11 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa