Diari La Veu del País Valencià
El Jovent Republicà denuncia que l’Ajuntament de Benicarló impedeix la celebració del JEROCK

El Jovent Republicà ha denunciat quel festival independentista de música jove en valencià que organitza el Jovent Republicà del País Valencià, el JEROCK, no es podrà celebrar a Benicarló (el Maestrat) aquest dissabte 6 de maig per l’obstaculització administrativa de l’Ajuntament.

Segons la formació, «el permís per a celebrar el festival es va cursar el passat 10 de febrer i fins aquesta setmana l’ajuntament no ha donat resposta». «Va ser aquest dimecres quan el representant del Jovent va rebre una notificació on s’exigeix, per poder celebrar el festival, tot un seguit de permisos, certificats i assegurances que, donada la proximitat de la data, resulta del tot impossible de dur a terme», ha assenyalat.

El portaveu del Jovent Republicà, Hèctor Peralta, ha manifestat que es tracta «d’una maniobra de censura» encoberta sota la normativa que regula les activitats públiques. «Han esperat tres mesos per sol·licitar-nos tot el que calia per a fer el festival i esperen que siga materialment impossible, tres dies abans. Som joves, no estúpids», ha reblat Peralta.

Per la seua banda el president d’ERPV de Benicarló i candidat a l’alcaldia, Enoc Altabàs, ha lamentat que «han posat traves polítiques i administratives des d’ahir, amb mails i trucades de Governació i Policia a dos dies de l’acte. Els benicarlandos no mereixem un Ajuntament així. Un cop més, tard i malament».

El Jovent Republicà ha confirmat que estan en negociacions amb altres espais privats perquè el JEROCK es puga dur a terme. Hèctor Peralta confirma que estan «intentant que el JEROCK es duga a terme a Benicarló. No consentirem que l’alcaldessa Xaro Miralles i la majoria absolutista del PSOE ens censuren. És lamentable el mal exemple que es dona per part de l’ajuntament benicarlando».

El JEROCK és el festival de música en valencià per a grups emergents que organitza el Jovent Republicà des de fa més de 20 anys. El grup guanyador obté com a premi l’actuació en l’Acampada Jove, el festival politicomusical més gran dels territoris catalanoparlants, que tindrà lloc els pròxims 13, 14 i 15 de juliol a Sant Sadurní d’Anoia (l’Alt Penedès).

Enguany el premi es debat entre els grups Sa Pena, provinents de la Marina i la Safor i caracteritzats per les seues lletres reivindicatives, i Ocëans, procedents de Xeraco, que presenten una música i unes lletres festívoles i balladores.

El festival està previst que concloga amb l’actuació de PD Barrikada, el punxa discos convidat vingut des de Santanyí.

La permanent del Jovent Republicà del País Valencià continua les negociacions per poder dur a terme el JEROCK.

Comparteix

Icona de pantalla completa