Diari La Veu del País Valencià
Nomdedéu destaca la reducció de l’atur en tots els sectors econòmics

El secretari d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat aquest dijous la reducció de l’atur el mes d’abril en tots els sectors econòmics, especialment en els serveis, amb una caiguda del 1,66 per cent possiblement relacionada amb la campanya de Pasqua, i la indústria, amb una reducció de l’1,21% i que, segons ha dit, «sembla recuperar-se a poc a poc de la difícil situació de crisi energètica».

Segons les xifres fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, 4.854 persones (-1,43%) han deixat d’estar inscrites com a demandants d’ocupació.

El responsable d’Ocupació ha indicat que la disminució de l’atur ha estat relativament distribuïda entre homes i dones (-1,87% enfront del -1,14%) i ha tingut una especial incidència entre les persones joves menors de 25 anys (-6,64%).

Quant a la distribució territorial, Nomdedéu ha assenyalat que la baixada més intensa s’ha donat a les comarques meridionals (-2,06%), «com és previsible amb la coincidència de les vacances de Setmana Santa», mentre que la resta del territori ha registrat un comportament similar, amb una disminució pròxima a l’1%.

Quant a l’afiliació a la Seguretat Social, el director de Labora ha informat que el mes d’abril acaba també amb una xifra positiva, ja que 18.361 persones més estan cotitzant.

Comparteix

Icona de pantalla completa