Des que Compromís s’ha convertit en una oficina d col·locació; Podem en un estrany conjunt d’interessos al servei del líder; IU perduda en el maremàgnum d’allò que es va nomenar l’esquerra transformadora; Esquerra en una sucursal del cosins majors; i les CUP incapaços d’oferir una alternativa que algú al País Valencià entengué, l’espai que volia representar el teixit social que apostava per una transformació del a societat als tres eixos que han (intentat) vertebrat tradicionalment l’espai transformador alternatiu al capitalisme: la democràcia radical, l’alliberament nacional i la defensa de l’estat de benestar i la sostenibilitat.

No disposa avui d’un ens polític que aglutini aquesta alternativa política. EL cas més clar de degradació política el veiem a Compromís, una coalició dominada per un partit minoritari format per “quadres”, al més típic exemple dels antics partit leninistes (Iniciativa del Poble Valencià), on just ara l’espai que més s’aproxima al eixos que hem definit; Gent de Compromís, plega. Mentrimentres el Bloc, el “gran” partit de Compromís, està desaparegut en combat, i ni tan sols les seves corrents; Bloc i País o el Bloc Sobiranista, son capaços d’oferir ni tan sols una explicació del que passa, entrant en un fase d’hibernació mentre el PSOE desenvolupa (de nou) les seves estratègies polítiques.

Del món polític de la esquerra espanyolista: IU i Podem, ben poca cosa es pot dir, els primers fa temps que no tenen cap proposta per al País Valencia, fins al punt d’estar a frec de desaparèixer, els segons, tampoc, i perviuen de les molles que les donen des de Madrid. Sols per estètica, algunes paraules sobre les CUP i Esquerra, cap de les dues opcions empeltades al País des del Principat, han sabut llegir la realitat valenciana, i així els va, però això no vol dir que allò que intel·lectualment representen no tingui un cert recolzament social al País Valencià.

Així les coses, i abans que l’esquerra espanyola es rearmi, cosa que ja està fent de la ma d’Errejon, al País Valencià, si volem oferir als nostres ciutadans una alternativa d’esquerres, radicalment democràtica i compromesa amb l’alliberament nacional del nostre Poble, ens cal construir una nova plataforma política que arreplegue aquest sentit.

Ens hi posem?.

Comparteix

Icona de pantalla completa