Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats fan una crida a participar massivament en les manifestacions del Primer de maig

CCOO PV i UGT -PV han convocat diverses mobilitzacions al País Valencià aquest Primer de maig, Dia de la Classe Treballadora, amb el lema «Apujar salaris, abaixar preus, repartir beneficis».

Tots dos sindicats valoren l’assoliment de drets importants en el marc del diàleg social. Acords que han fet possible l’increment de l’SMI, la millora de les pensions i una reforma laboral amb resultats inèdits en matèria de contractació estable. Tanmateix, consideren fonamental continuar enfortint el diàleg social com a forma d’afrontar els canvis i continuar contribuint a millorar les condicions de vida i treball.

Per tot això, han fet una crida a mobilitzar-se massivament aquest Primer de Maig i a participar en les manifestacions convocades a les 11 hores del matí a Alacant (escalinates de l’IES Jorge Juan) , Alcoi (l’Albereda), Elx (plaça de Barcelona) i València (plaça de Sant Agustí), i a les 12 hores a Castelló de la Plana (plaça de les Aules).

Intersindical, CNT i COS convoquen mobilitzacions alternatives

Intersindical, CNT i COS han convocat una manifestació alternativa a la dels sindicats UGT PV i CCOO PV amb motiu del Primer de maig, amb la qual denunciaran que «cada dia és més difícil poder cobrir les necessitats bàsiques» dels treballadors mentre uns altres «s’enriqueixen de manera obscena en qualsevol circumstància i trauen profit de les guerres que contribueixen a crear».

La marxa de CNT, COS i Intersindical arrancarà a les 11.30 hores de la plaça de Sant Agustí, a València, amb un recorregut diferent de la protesta de la resta d’organitzacions sindicals i institucions.

Els convocants han criticat la gestió d’UGT i CCOO en l’últim any. «Ens agradaria dir que estem millor que l’any passat i que gràcies a la reforma laboral, pactada amb la patronal i els sindicats del règim, hem recuperat drets laborals, però per desgràcia no és així», han asseverat. A parer seu, la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) no «ha fet que les nòmines siguen suficients per a portar una vida digna» i encara s’està a l’espera que es modifique el càlcul de les pensions perquè «no discrimine qui cotitza a temps parcial, és a dir, a les dones».

Respecte a la inflació, ha lamentat que «no hi ha límit a l’especulació i als beneficis dels qui més tenen: la banca, les grans corporacions i empreses, els de sempre, en definitiva».

Així mateix, CNT, COS i Intersindical han mostrat «el seu malestar amb els poders públics». «S’han introduït modificacions en les estadístiques perquè les xifres lluïsquen, en un intent de maquillar la crua realitat que viu la classe treballadora. Encara que ho pretenen, no ens poden enganyar, no poden enganyar a qui és conscient que cada dia és més difícil poder cobrir les necessitats bàsiques, mentre que uns altres s’enriqueixen de manera obscena en qualsevol circumstància i trauen profit de les guerres que contribueixen a crear».

En el seu manifest, els sindicats convocants assenyalen que és fonamental el treball sindical unitari enfront del «veritable enemic, que no és un altre que el sistema capitalista, patriarcal i colonial, el feixisme i el neoliberalisme, que ens vol dividides i precisament per això ens ha de trobar juntes».

Per part seua, la CGT també eixirà a les 11.30 h des de la plaça de Sant Agustí de València per a denunciar «la pèrdua de poder adquisitiu, la precarietat i la sinistralitat laboral a les quals ens estan sotmetent els governs i la patronal».

Posteriorment, ha organitzat un concert gratuït a la plaça de l’Ajuntament en què actuaran Los de Marras i la Orkesta Paraiso.

Comparteix

Icona de pantalla completa