Diari La Veu del País Valencià
Compromís oferirà accés gratuït al transport públic als qui es donen de baixa el cotxe particular

El candidat a la Presidència de la Generalitat per Compromís, Joan Baldoví, ha plantejat que la seua formació entregarà una targeta verda amb accés gratuït al transport públic a aquelles persones que donen de baixa el seu cotxe particular, amb la finalitat d’avançar cap a una mobilitat «cada vegada més sostenible» i de formentar el transport públic «enfront del privat».

Així, la coalició ha proposat que la Generalitat cree una targeta verda que s’entregarà a totes aquelles persones que acrediten que han donat de baixa un vehicle particular i amb la qual podran utilitzar tot el transport públic gratuïtament durant dos anys, ha detallat la formació.

«Volem fomentar l’alternativa del transport públic per a qui ara es mou habitualment amb el seu cotxe, tenint present que perquè això siga una alternativa real per a tothom cal invertir de manera decidida en aqueix sentit», ha exposat Baldoví.

Aquesta proposta s’emmarca dins de la bateria de mesures de mobilitat que Compromís planteja per a la pròxima legislatura amb les quals revertir la «desastrosa situació« de la Rodalia. També vol «millorar els serveis de metro, tramvia i autobusos, continuar construint carrils bicis i fer permanent la gratuïtat del transport públic per a les persones joves».

Baldoví ha reivindicat una «aposta ferma» pel transport públic de qualitat i sostenible que funcione com a «eina vertebradora de les nostres comarques» i que facilite «el dia a dia de la gent». «Ens comprometem a millorar el servei allà on la xarxa ja arriba i ampliar-la en tots aquells pobles que no poden gaudir d’aquest servei essencial que és el transport públic», ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa