Diari La Veu del País Valencià
Rus insisteix en la seua innocència: «Tot és una pantomima»

L’expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus ha insistit en la seua innocència i ha assegurat que totes les acusacions abocades contra ell en el cas Imelsa són una «pantomima»: «Ací si no venen contra mi, és avorrit», ha dit.

Rus s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació moments abans d’entrar a la Ciutat de la Justícia de València, on des d’aquest dimarts se’l jutja per la peça del call center del cas Imelsa.

Per aquest procedimente, Rus s’enfronta a una pena, tal com reclama provisionalment el ministeri fiscal, de huit anys de presó pels delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d’influències. Fa una mica més d’un mes que es va enfrontar a un altre judici d’Imelsa, el de la peça dels «zombis», i encara no hi ha sentència sobre aquest tema.

A l’arribada als jutjats, quan li han preguntat com afrontava el judici, ha indicat que «tot el que s’està dient és mentida» i ha assegurat que «tot» és una «pantomima» contra la seua persona. «Pel que fa als altres no ho sé», ha aclarit.

Sobre la peça del call center, ha assenyalat que «mai» s’ha fet res via digital i ha subratllat que el treball s’ha desenvolupat. «Ho explicaré en el judici perquè ho sàpien», ha emfatitzat.

Interpel·lat per què es va adjudicar el contracte del call center a una empresa de Mariano López, exsogre de l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, autodenominat «ionqui dels diners», Rus ha assenyalat que «Mariano no tenia cap empresa, no sabia si Mariano o Mariana. No sé a qui es va donar, però hi havia cinc empreses i s’ho va quedar una, la més barata. I cap empresa ha reclamat res», ha puntualitzat.

Interpel·lat per si es va complir el contracte, ha assenyalat que el desconeix: «Amb 3.600 persones no podia saber si es feia bé o es feia malament, si era perfecte o no. Això ho havien de veure els consellers delegats i els tècnics. Això és una bogeria, és una barbaritat», ha dit.

Marcos Benavent, el «ionqui dels diners» | EP

«Haurem de posar una tenda de campanya» als jutjats

Moments abans de Rus ha arribat als jutjats Marcos Benavent qui, en declaracions als mitjans de comunicació, ha manifestat que fa un mes era ací -en referència a la Ciutat de la Justícia, on es va jutjar la peça dels «zombis»- «i ara una altra vegada». «Al final ens haurem de posar ací una tenda de campanya. Però bé, a l’embolic», ha asseverat.

En aquest procediment -la peça D-, el judici de la qual es prolongarà fins al 5 de juny, estan acusats Rus, Benavent, l’exsogre d’aquest, Mariano López, i altres cinc persones més.

Fiscalia Anticorrupció acusa Rus aquesta vegada dels delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d’influències i li demana huit anys de presó; per part seua, a Benavent li atribueix els delictes de prevaricació i malversació també amb caràcter continuat i li demana quatre anys i mig de presó.

Els altres sis acusats en aquesta peça -bé com a autors directes o com a cooperadors necessaris- estan acusats de delictes continuats de prevaricació, malversació, falsedat en document oficial, falsedat en document mercantil i/o blanqueig de capitals. Entre ells hi ha l’exsogre de Benavent, per al qual el fiscal reclama 13 anys de presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa