Diari La Veu del País Valencià
Un ramat de cabres pastura a la muntanya pública de Vallada per a mantindre-la neta i evitar incendis

L’Ajuntament de Vallada (la Costera) ha engegat un projecte de pasturatge extensiu amb ramat de cabra blanca celtibèrica a les àrees de tallafocs de la muntanya pública del municipi (afectada per l’incendi del 1994) amb la voluntat de portar avant els compromisos de desenvolupament rural i evitar els incendis forestals.

Per a fer efectiva la iniciativa, s’hi construirà una cleda per als mesos d’hivern i una paridora amb materials reciclats a la zona de la Balarma, que donarà refugi al ramat de cabres. Per als altres mesos de l’any es pretén crear un corral mòbil desmuntable, amb tanques d’obra, per a permetre el pasturatge en totes les zones de la muntanya i no saturar una mateixa zona amb la pastura (en total hi haurà cinc zones, incloent-hi la cleda principal).

Segons ha assenyalat el consistori, «el projecte compleix amb la normativa de benestar animal (Llei 6/2003 de Ramaderia del País Valencià i Reial decret 348/2000, de 10 de març, pel qual s’incorpora a l’ordenament jurídic la Directiva 98/58/CE, relativa a la protecció dels animals en les explotacions ramaderes)».

Les àrees previstes de pasturatge són la Foia Redona, la Font d’Espanya, la Balarma, la zona del Castell i els Clots.

Comparteix

Icona de pantalla completa