Diari La Veu del País Valencià
El Consell renova la col·laboració amb la UV per a identificar víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

El Consell ha aprovat aquest divendres la renovació del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació i la Universitat de València (UV) per al desenvolupament d’un projecte d’investigació i innovació interdisciplinària en la identificació de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme durant l’exercici 2023.

L’objectiu d’aquesta col·laboració, que compta amb una dotació de 270.000 euros, és el finançament d’accions que contribuïsquen a la identificació de les víctimes a través de noves tècniques, i també la seua transferència i difusió.

Les principals línies d’actuació se centren en el desenvolupament d’activitats d’investigació a través de l’anàlisi forense i l’estudi de context històric, així com l’anàlisi genètica en col·laboració amb Fisabio, a més d’aportar els recursos propis, metodologies i coneixements científics i tècnics necessaris per al desenvolupament del projecte d’investigació.

També contempla l’execució de treballs de cerca, la cooperació amb altres projectes d’investigació similars i l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’impuls del projecte d’investigació.

El conveni recull al seu torn accions formatives, de difusió i divulgació per a la promoció del projecte d’investigació i altres estudis que generen coneixement; l’organització de congressos, jornades, seminaris i xarrades; l’elaboració de publicacions, i la creació i manteniment d’eines de difusió en internet.

Es tracta del tercer conveni específic amb la Universitat de València a partir del conveni marc del 2021 entre la Generalitat, Fisabio i la UV per al desenvolupament de projectes d’investigació a fi de millorar les taxes d’identificació de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Comparteix

Icona de pantalla completa