Diari La Veu del País Valencià
El PCPV d’Alacant considera «ridícul» el parc central plantejat pel govern local

El Partit Comunista del País Valencià (PCPV) a Alacant, a través de l’exregidor d’Urbanisme Miguel Ángel Pavón –qui va ser vicealcalde de la ciutat entre 2015 i 2018– ha presentat al·legacions al pla especial de l’OI/2, del qual titlla com a «ridícul» el parc central proposat pel govern local, integrat pel Partit Popular i per Ciutadans. En les al·legacions, Pavón considera «inadmissible» que el parc de la xarxa primària que defineix el pla especial es limite a 35.000 metres quadrats que queden aïllats a l’oest de la ciutat, a la zona de Gran Via, sense unir-hi l’avinguda de Salamanca i la Via Parc, a pesar que en el pla especial aprovat provisionalment el març del 2015, el parc abastava vora 100.000 metres quadrats.

La formació planteja que el parc de la xarxa primària ha de ser l’actuació estructurant del sector i el seu principal actiu especial i paisatgístic, i s’ha d’estendre entre la Via Parc i l’avinguda de Salamanca. «La ridícula taca que es dibuixa en l’ordenació estructural com a parc que s’integrarà en la infraestructura verda regional és una burla a les demandes ciutadanes d’un gran parc central que estructure el sector», assenyala Pavón.

Un parc de la xarxa primària que, al marge de les zones verdes de la xarxa secundària que puguen complementar-lo, el PCPV considera que s’ha d’estendre, com a mínim, 235.000 metres quadrats, la meitat de la superfície del sector, i amb vocació d’estendre’s a mode de cinturó verd al voltant de la ciutat en paral·lel a les vies del ferrocarril i a l’A-70, i unir entre si espais com ara les llacunes de Rabassa, el panteó dels Guijarro –al Palamó–, les llomes del Garbinet i d’Orgègia i l’àmbit de l’antiga Horta d’Alacant.

L’exregidor d’Urbanisme assenyala en les al·legacions que no és cert que l’ordenació estructural no patisca canvis respecte a l’aprovada provisionalment el 2015. «La prova és que el parc de la xarxa primària es redueix de forma més que significativa, en un 65%», conclou Pavón.

Comparteix

Icona de pantalla completa