Diari La Veu del País Valencià
Arturo Torró es querellarà contra el president del tribunal que l’ha condemnat

Qui fora alcalde de Gandia (Safor) entre 2011 i 2015, Arturo Torró (PP), ha anunciat que es querellarà contra el president i ponent de la sentència que el condemna a tres anys i mig de presó pel conegut cas Tele7. Torró considera que el jutge ha comès prevaricació i que la seua sentència està «teledirigida». També ha dit que «per Rita Barberá, Francisco Camps i altres 283 companys més innocents, no em puc agenollar».

El condemnat ha apuntat en un comunicat que la sentència és una mostra «clara» d’un «determinisme judicial» que busca la seua condemna per a apartar-lo de la vida pública, «tal com porten intentant fer des de fa huit anys, amb nou causes arxivades». Segons el seu parer, el magistrat «ha emès una sentència injusta i presumptament prevaricadora, ajudant i apostant pels de sempre, en un període tan pròxim i delicat com aquest, proper a les eleccions, perjudicant i manipulant la voluntat dels votants indecisos».

En aquesta línia, Torró acusa el magistrat de participar «en una vendetta política». L’exalcalde afirma que es pronuncia en aquests termes «des del dret que tot ciutadà té a la crítica de les resolucions judicials, emparat constitucionalment, més encara en el meu cas, en què estic afectat per una sentència que, insistisc, és presumptament prevaricadora, cosa que donarà lloc a una futura querella contra el seu redactor», ha reiterat.

També ha afirmat que els seus advocats, a petició d’ell mateix i perquè no hi haja parcialitat en la seua consideració, han elevat la proposta a un departament jurídic de Barcelona especialista en el «procés» i a un catedràtic de Dret Penal de la Comunitat de Madrid, «i els dos coincideixen que aquesta sentència pot ser presumptament prevaricadora, parcial, viciada i inapropiada per a un moment electoral delicat».

«Vull prendre aquesta decisió perquè he vist en els últims anys com s’ha humiliat, arrossegat i injuriat injustament l’honor de persones, com ara la gran alcaldessa Rita Barberá, injustament maltractada, a l’igual que tots els seus companys; el president Francisco Camps, amb innombrables causes arxivades i molts anys de persecució política; el vicepresident de la Diputació de València, Juan José Medina, absolt del cas Imelsa i també víctima d’un patiment desmesurat; i molts companys més del meu partit, que són innocents i pateixen la duríssima pena del telenotícies», ha dit.

També ha protestat pel fet que les seues imputacions «han obert telenotícies, han ocupat portades i programes de debat, i en canvi, els arxius han aparegut en la part final dels diaris i durant molt poc de temps». I ha criticat que «aquesta i només aquesta és la manera de fer política del PSOE: destrossar la imatge de grans polítics als quals no poden guanyar en les urnes i necessiten apartar per a poder continuar gaudint del poder».

Torró ha enumerat les «81 causes i 283 persones que han sigut acusades pels socialistes i després arxivats pels jutges». I ha proposat que «algun dia, algun govern valent indemnitze a totes aquestes persones que van vindre a servir la societat i per manipulacions polítiques i judicials van quedar apartats, arruïnats i desprestigiats».

Segons l’exalcalde de Gandia, la sentència està «viciada de parcialitat» i conté «diverses trampes». Un dels quals és que un jutge és considerat «totalment parcial», en tant que «ha de saber la persona que està jutjant, que és de rellevància pública i política i que la seua decisió tan a prop d’una convocatòria electoral pot perjudicar un partit, en aquest cas el PP, i beneficiar-ne un altre, que és el PSOE».

També ha assenyalat el ministre espanyol d’Interior, Fernando Grande Marlaska, i la ministra de Ciència i exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, per haver «comentat la sentència condemnatòria abans que el tribunal l’haja fet pública, tal com van fer al seu entorn a Madrid».

Comparteix

Icona de pantalla completa