Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2006 es va celebrar la 1a edició del festival Catalunya Acció Sonora a Barcelona

El 22 d’abril del 2006 es va celebrar la 1a edició del festival Catalunya Acció Sonora al Palau Sant Jordi de Barcelona. El CAS06 estava organitzat per la Fundació Cultura i convocat per Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, Acció Cultural del País Valencià, l’Obra Cultural Balear i la Federació d’Entitats de la Catalunya del Nord. Patrocinava l’esdeveniment Diari Avui, Vilaweb, Ràdio Flaixbac, la revista Enderrock, TV3 (Televisió de Catalunya) i Catalunya Ràdio.

Més d’onze mil persones s’hi van aplegar al CAS, que va esdevindre un aparador de la música en català. A més, s’hi van incloure innovacions pel que fa als concerts massius, ja que es va proposar un model dinàmic de festival, tot reduint el temps d’espera entre grup i grup amb dos escenaris funcionant alternativament.

Les actuacions van començar amb Rauxa, els vallesans amants de la rumba, i a continuació, Glisando* hi va presentar el darrer treball Surplus. Tot seguit, els Brams varen «reviure» donant vida a un nou projecte, Ara mateix, amb el lideratge de Francesc Ribera Titot.

Després va ser el torn de Lax’n’Busto, amb un repertori amb temes importants en la seua carrera com ara «La meva terra és el mar» o «Miami beach». Aquest va deixar pas a una proposta mística i d’encantador de serps de Gerard Quintana, que havia convidat a participar en la festa a qui va ser el seu company en aquells mesos, Joel Joan.

Posteriorment, hi arribaven els manresans Gossos, amb les col·laboracions de Les Violines i de la cantant de Súria, Beth. També Cris Juanico, amb els temes del darrer disc Jocs d’amagat i temes dels dissolts Ja t’ho diré.

La companyia Elèctrica Dharma va fer parada al CAS amb la companyia de la Cobla Mediterránea amb l’objectiu de fer ballar tothom i jugar al «joc del rock i la cobla». Així mateix, Dr. Calypso va oferir èxits de tota la vida, «2300 milions», «Sense sostre».

Finalment, el primer festival CAS va tancar amb La Gossa Sorda, i un padrí de luxe, Feliu Ventura.

Comparteix

Icona de pantalla completa