Diari La Veu del País Valencià
El PSPV i el PP de les Coves de Vinromà fan costat a Nostra Terra en la lluita contra el Magda

La junta directiva de l’Associació Nostra Terra ha mantingut aquesta setmana reunions amb representants locals de les Coves de Vinromà (Plana Alta) del Partit Popular i del PSPV. Els representants dels dos partits, que concorren a les pròximes eleccions municipals, segons Nostra Terra, han expressat el seu absolut rebuig a la macroplanta fotovoltaica Magda. L’entitat assegura que ambdues forces «coincideixen totalment amb la nostra associació i han manifestat la seua postura enfront d’aquest projecte: creuen que aquesta instal·lació no aporta benefici als veïns, però a més, en el cas d’executar-se produiria greus afeccions ambientals al nostre poble i a la comarca». L’entitat també apunta que allò «que més els preocupa» són «els danys irreversibles que es produirien en l’agricultura, en la ramaderia i en les persones residents a la zona».

En aquest sentit, PP i PSOE es comprometen a treballar des de l’Ajuntament per a paralitzar aquest projecte, utilitzant tots els recursos tècnics, humans i econòmics necessaris. L’entitat afegeix que també «han mostrat total conformitat i suport amb les propostes de Nostra Terra, fins i tot millorant-les. La resposta és unànime i contundent: “No volem aquesta instal·lació, ni com està programada inicialment, ni com puga quedar després d’una suposada reducció del projecte que, segons ha manifestat en premsa la promotora, pretenen realitzar”».

Aquest municipi està governat amb majoria absoluta pel partit local + Per Les Coves, sobre el qual Nostra Terra mostra el seu rebuig. «Fins la data de hui, aquest grup municipal no només no ha realitzat cap acció per a paralitzar el projecte, sinó que ha menystingut i ignorat a totes les veus crítiques amb aquest. La majoria absoluta de l’alcaldessa Mónica Nos ha tombat mocions i propostes presentades pels grups de l’oposició –PP i PSPV–; no ha donat ni una sola resposta a les peticions que li hem dirigit des de Nostra Terra i fins i tot s’ha negat a rebre’ns».

La tramitació de l’expedient sobre el Magda avança, tot i que no ha conclòs. Segons Nostra Terra, perquè s’execute falten encara autoritzacions i permisos contra els quals l’entitat presentarà recurs «en totes les instàncies possibles». Des del col·lectiu ecologista insisteixen que «les administracions provincials i autonòmiques coincideixen que Magda és un projecte que suposaria greus conseqüències per a la província de Castelló. Hi ha unanimitat en els grups polítics de la Diputació provincial en la lluita contra aquest projecte, i aquesta postura es repeteix a nivell autonòmic, on diferents departaments de la Generalitat amb competències en la matèria han emès informes desfavorables. Més recentment», recorden, «el ple de les Corts va aprovar una esmena que permetrà actuar judicialment contra aquells projectes que aprove el Ministeri i que no tinguen el vistiplau del Consell».

Comparteix

Icona de pantalla completa