Diari La Veu del País Valencià
Acció Ecologista demana «una instal·lació racional d’infraestructures elèctriques» per a evitar incendis com el de Barraques

Acció Ecologista – Agró ha reivindicat «una instal·lació racional de les infraestructures elèctriques» per a evitar incendis com el que es va declarar a Barraques (Alt Palància) la setmana passada, originat en un aerogenerador eòlic. En opinió de l’associació, aquest fet posa de manifest que «una causa important dels incendis provocats per causes humanes són els vinculats a infraestructures i maquinàries ubicades en terrenys forestals o en la seua immediata proximitat».

Agró ha incidit en el fet que els accidents o negligències d’aquest tipus es poden considerar un tipus de foc minoritari «però no desdenyable, i en qualsevol cas resultarien evitables amb una adequada planificació que evite determinades instal·lacions i activitats al bosc».

«Quan siguen inevitables», aquestes infraestructures «hauran d’anar acompanyades de mesures especials per a minimitzar els impactes, com ara fer servir línies elèctriques d’alta seguretat –que no és el cas més habitual– i una especial vigilància i seguiment», ha defensat l’associació a través d’un comunicat en què lamenta que, «desgraciadament, les administracions no escolten els moviments que reclamen una ubicació racional de les infraestructures elèctriques».

Per això, recorden que no discuteixen la utilitat o necessitat d’aquestes infraestructures, però «la seua mala ubicació es podria evitar amb una bona planificació i ordenació racional als llocs més pròxims als grans demandants d’energia».

Comparteix

Icona de pantalla completa