Diari La Veu del País Valencià
Baldoví proposa tres noves línies de TRAM per a Alacant

Compromís ha presentat aquest dilluns la seua proposta de mobilitat ferroviària destacant la creació de tres noves línies que vertebren tota la ciutat d’Alacant i la comarca de l’Alacantí, així com l’impuls d’una Entitat Metropolitana del Transport amb targeta única per a tota l’àrea.

Al costat de referents municipalistes de la coalició i de la vicepresidenta Aitana Mas, Joan Baldoví, candidat a la presidència de la Generalitat, ha apostat per la vertebració total de les comarques alacantines en termes de transport. Així, Baldoví ha assenyalat com a prioritàries tres línies en aquesta comarca, que té una població de més de mig milió d’habitants. La primera de les línies connectaria Alacant amb Sant Joan i Mutxamel a través de l’Hospital de Sant Joan en un trajecte de no més de mitja hora. Les altres dues línies, ha explicat Baldoví, connectarien el centre d’Alacant amb els barris de Sant Blai, Los Ángeles i Tómbola amb una línia que coincidiria amb la L2, que arriba a Sant Vicent del Raspeig. Per últim, la tercera línia vertebraria el centre amb els barris del sud municipal: La Florida, Baver i Sant Gabriel.

A mitjà termini, el candidat de Compromís diu que estendria la línia del TRAM del litoral d’Alacant a través del Port i de l’Esplanada, i impulsaria la unificació d’aquestes línies que uneixen Alacant amb Dénia (Marina Alta), evitant el transbordament a Benidorm (Marina Baixa).

«No pot ser que es tarde més en arribar des d’Alacant a Dénia que des d’Alacant a Madrid. La nostra proposta de mobilitat per a les comarques del sud passa per donar un impuls al transport sostenible en ferrocarril, tant a la ciutat com a la comarca i a la resta de la província. El TRAM s’ha de connectar amb els trens de rodalia del sud, xarxa que reclamarem a l’Estat per a la seua gestió», ha dit Baldoví.

Alhora, la coalició valencianista, a través de la vicepresidenta Aitana Mas, ha plantejat la creació, des de la Generalitat, d’una Entitat Metropolitana de Transport que coordine tota l’àrea, amb l’establiment d’una targeta única per a la comarca de l’Alacantí. Aquesta entitat, segons Mas, permetria «reclamar a l’Estat que invertisca en la nostra mobilitat tal com ja fa en altres ciutats i crear una autèntica xarxa de transport sostenible que ens ajude a vertebrar aquestes comarques perquè la gent jove que es vulga connectar, viure i treballar al marge del cotxe puga anar on considere de manera ràpida i eficient».

Per últim, el candidat a l’alcaldia d’Alacant, Rafa Mas, ha qualificat com un «autèntic repte» el projecte de mobilitat de Compromís a través d’Alacant. «Com a segona ciutat valenciana i com a principal nexe d’unió social, econòmic i turístic de moltes comarques, mereix una xarxa de transport públic que responga a les necessitats de mobilitat de la població i als reptes per a un futur més sostenible on cada vegada més persones utilitzarem el transport públic de manera regular». Mas recordava que l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, «s’ha negat a fer que el transport públic siga més econòmic per a la ciutadania i gratuït per als joves», en referència al seu rebuig a aquests descomptes.

Comparteix

Icona de pantalla completa