Diari La Veu del País Valencià
Sis trajectes diaris facilitaran la connexió amb Tabarca a través d’un servei públic

L’illa de Tabarca, la més petita de les que estan habitades arreu de la mediterrània, comptarà amb un servei de transport públic licitat pel Consell. Tabarca i Santa Pola quedaran connectades a través de sis trajectes diaris tots els dies de l’any. El preu serà de 10 euros anada i tornada, i hi haurà tres viatges Santa Pola (Baix Vinalopó) – Tabarca i viceversa al dia, entre les 7 del matí i les 7 de la vesprada.

Així ho ha anunciat la consellera de Política Territorial, liderada per Rebeca Torró (PSPV), que ha licitat la concessió del servei que permetrà que es puga arribar a l’illa, per primera vegada, amb transport públic. Fins ara el servei s’oferia a través d’empreses privades.

Cada vaixell podrà acumular 65 passatgers, i no està previst que aquests viatges comencen a realitzar-se abans de les eleccions. L’objectiu és que aquest servei es puga oferir també a la ciutat d’Alacant, en la qual està inserida l’illa de Tabarca –tot i que és més pròxima geogràficament a Santa Pola–, a pesar que la demanda veïnal de l’illa més immediata era la connexió amb la localitat del Baix Vinalopó, amb la qual tenen més relació.

Comparteix

Icona de pantalla completa