Paula Bonet, Montserrat Boix i Octavio Salazar participen en la IV Escola Feminista d’Ontinyent

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 19 i 26 d’abril i el 10 de maig

L’artista Paula Bonet, la periodista Montserrat Boix i el professor Octavi Salazar participaran en la IV Escola Feminista d’Ontinyent, segons ha indicat la regidora d’Igualtat de la capital de la Vall d’Albaida, Natàlia Enguix.

Enguix ha destacat que l’Escola Feminista és un projecte que van començar durant aquesta legislatura per a «sensibilitzar i formar la població al voltant de problemes i assumptes destacats dins l’agenda feminista per a reivindicar millor els drets de les dones».

Així, ha recordat que durant les edicions anteriors han comptat amb veus «autoritzades i reconegudes» dins del moviment feminista actual, com ara Ana de Miguel, Amelia Tiganus o Paula Fraga, entre d’altres, que han apostat per un discurs «necessari i d’avantguarda» sobre aspectes com ara els ventres de lloguer o l’abolició de la prostitució.

Aquesta línia es reprendrà amb l’edició d’enguany, que repeteix l’esquema de l’edició anterior, amb tres ponències al Teatre Echegaray i una conclusió lúdica al Museu del Tèxtil, que acollirà les activitats de manera setmanal amb entrada lliure i gratuïta.

La científica ontinyentina Emma Torró, investigadora de l’Institut de Física Corpuscular del CSIC, ha participat telemàticament en la presentació i ha agraït haver sigut escollida com a imatge del cartell d’aquesta escola, una iniciativa que va destacar com a «molt útil per a buscar la igualtat real». Torró lamentava que el percentatge de dones en aquest sector no supera el 20%, i apuntava com una de les possibles raons la manca de referents, reivindicant el paper de les dones investigadores i la importància de la recerca científica com a professió.

El 19 d’abril, el professor de Dret i catedràtic de la Universitat de Còrdova, Octavio Salazar, parlarà sobre la participació dels homes en el feminisme i la igualtat, amb la ponència «masculinitat com a problema, els homes com a part de la solució». El 26 d’abril serà el torn de la pintora i escriptora Paula Bonet, llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i amb formació a Xile i Nova York, que parlarà de la seua trajectòria artística.

Finalment, la tercera ponència la protagonitzarà la periodista Montserrat Boix, que treballa als informatius de RTVE en l’apartat d’informació internacional i que té una àmplia experiència en accions lligades al feminisme i parlarà sobre la responsabilitat dels mitjancers de la comunicació en la prostitució i la tracta.

La conclusió arribarà el 10 de maig amb l’espectacle «Ser más hombre. Una cuestión musical», a càrrec de la companyia Los Blandengues, que oferiran una exposició cantada al voltant de les masculinitats en clau d’humor. Es comptarà, també, amb la participació de la DJ valenciana Nonai Sound, que barreja ritmes jamaicans amb música electrònica.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.