Diari La Veu del País Valencià
Saavedra defensa el paper d’UP en la reducció de l’atur i la inflació

La diputada al Congrés i candidata d’Unides Podem-Esquerra Unida a les Corts Valencianes per Castelló, Marisa Saavedra, ha subratllat el desplegament de la cobertura social del govern espanyol de coalició que ha permés «pal·liar els efectes de la crisi i ha situat la inflació en una de les més baixes d’Europa». Saavedra ha defensat també que s’aprove una nova Llei d’Habitatge que faça front als fons voltors i es fixe un topall als preus dels aliments bàsics per a continuar ampliant la cobertura social.

Així ho ha assenyalat la candidata d’UP-EUPV en un debat preelectoral de «Fent Territori» del Canal 56 de Vinaròs (el Maestrat), un programa de debat en el qual han intervingut també el senador del PSOE, Artemi Rallo, i la senadora del PP, Salomé Pradas.

En el programa, moderat per Laura Puig, Saavedra ha exposat les diverses crisis que ha afrontat el govern de l’Estat -la pandèmia, un volcà, la tempesta Filomena i, últimament la guerra d’Ucraïna i la inflació- amb un canvi de paradigma respecte a l’austeritat neoliberal imposada en la crisi del 2008 pel PP. A més, ha contestat amb fets i dades de recuperació a «la descripció catastròfica i a les faules de la situació del país que ha fet el PP».

«El PP va abordar la crisi financera del 2008 en contra de la gent. Si aquella va ser la crisi dels ERO, amb acomiadaments massius, tancament d’empreses i retallada de les prestacions per atur, aquesta crisi s’ha afrontat amb els ERTO: ajudes públiques massives que han protegit les empreses i el treball que s’ha pogut reactivar immediatament només es va acabar el confinament, i que encara hui està protegint desenes de milers de treballadors i treballadores», ha indicat.

Saavedra ha enumerat algunes de les polítiques del govern espanyol de coalició i els seus resultats: «L’atur és el menor des del 2008, la inflació s’ha aconseguit frenar i és la més baixa d’Europa, les mesures de gratuïtat del transport, l’augment del salari mínim, l’augment de les pensions, les ajudes a la gasolina i el gasoil». «És veritat que hi ha gent que ho està passant malament, però aquest govern està per a pal·liar el dolor social, no per a incrementar-lo com fan els governs conservadors», ha assegurat.

«Hi ha polítiques que s’han assolit per la pressió d’Unides Podem. El topall al gas, una mesura que va ser considerada utòpica, bolivariana, impossible… quan la va proposar UP es va traduir en l’“excepció ibèrica” en la fixació dels preus de l’energia elèctrica. L’electricitat ha sigut, durant mesos, la més baixa d’Europa, i va arribar a costar habitualment la quarta part que als països del voltant. L’impost a les grans fortunes, les elèctriques i els bancs, l’ingrés mínim vital, o la reforma laboral. Totes han millorat directament la vida de les persones i s’han plantejat i defensat amb fermesa fins a fer-les realitat», ha continuat.

«Queda molt per a fer, hi ha propostes nostres que el PSOE no accepta ara com ara: la Llei d’habitatge, amb la creació d’habitatge públic i el control dels preus de lloguer, topar el preu d’aliments bàsics, limitar la pujada de les hipoteques o blindar la Sanitat pública evitant les privatitzacions, però continuem espentant perquè prompte siguen possibles», ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa