Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Sant Joan d’Alacant esdevé oficialment trànsfuga en passar al grup de no adscrits

Era una notícia previsible, tot i que del tot cridanera. L’alcalde de Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí), Santiago Román, ha passat a ser regidor no adscrit en aquest consistori. Aquest pas l’han fet també la resta de regidors del partit que ha abandonat Román i amb què va ser investit alcalde: Ciutadans, que va traure quatre regidors al 2019 i va ser la tercera força més votada del municipi.

Román va fer un pacte amb el candidat socialista, Jaime Albero, la formació més votada ara fa quatre anys, pel qual PSPV i Cs es repartien l’alcaldia mitja legislatura cada formació. Durant aquest segon equador, Román, que ja va militar en l’ala zaplanista del PP –de la qual formava part l’actual dirigent del partit, president de la Diputació d’Alacant i candidat a presidir la Generalitat, Carlos Mazón–, ha fitxat per aquest partit per a esdevenir candidat a l’alcaldia de Sant Joan.

Per a formalitzar la candidatura, Román ha passat, sent alcalde, al grup de no adscrits, i s’ha convertit en alcalde trànsfuga. El desenllaç s’ha donat després que Cs s’haja negat a formar part d’una candidatura local conjunta amb el PP.

Abans, Román ja havia expulsat del govern local els regidors socialistes i incorporat als del PP. Des de Cs han demanat als regidors trànsfugues que n’entreguen l’acta, cosa que no faran, en base a l’argument que s’incorporen a un projecte polític adreçat a «unificar el centredreta» a la localitat.

L’alcalde de Sant Joan d’Alacant sempre ha militat en aquest espai polític, tot i que amb diferents partits. Després del PP va fer el salt a Decido, que va traure dos regidors a la localitat i amb la qual va integrar el govern local amb socialistes, Esquerra Unida i Compromís. El 2019 es va presentar com a alcaldable per Ciutadans, i ara torna al PP, partit al qual s’incorporarà també la seua muller, Julia Parra, regidora a la mateixa localitat i diputada de Cultura a la Diputació d’Alacant, institució en què ja va passar, també, a ser no adscrita després que el partit taronja li reclamara l’acta per no seguir les directrius de la formació i continuar governant amb el PP de Mazón.

Comparteix

Icona de pantalla completa