Diari La Veu del País Valencià
La Unió i AVA acusen l’Administració d’«enrocar-se» en la via judicial contra els expropiats per la gigafactoria

La Unió Llauradora i AVA-Asaja han acusat aquest dimarts a l’entitat pública Espais Econòmics Empresarials (EEE), participada per la Generalitat Valenciana i el govern espanyol, d’«enrocar-se» en la via judicial i mantindre els recursos contra el preu just marcat pel jurat d’expropiació per als terrenys dels expropiats de Parc Sagunt II, que albergaran la gigafactoria de Volkswagen.

Segons expliquen en un comunicat conjunt, aquesta va ser la postura mantinguda per part de la màxima responsable d’EEE, María José Mira, al seu torn secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament de la Generalitat Valenciana, durant l’última reunió amb totes dues entitats, a la qual també van assistir l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la presidenta de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), Cristina Plumed.

Mira va al·legar que pagar el preu just del jurat d’expropiació com sol·liciten els propietaris del sòl seria motiu de «prevaricació», ja que, a parer seu, «seria contrari a l’informe realitzat per SEPIDES», un grup empresarial pertanyent a la Societat de Participacions Industrials (SEPI), organisme públic dependent del Ministeri d’Hisenda.

No obstant això, els representants d’AVA-Asaja i La Unió li van replicar que «en el 99% dels processos expropiatoris s’accepta el que marca el jurat d’expropiació perquè és l’òrgan oficial de la mateixa Administració que acredita els principis de legalitat, veracitat i encert».

«Potser en el 99% dels casos l’administració està incorrent en prevaricació? Si EEE encarrega un informe intern és lògic que la quantia siga menor en coincidència amb els seus interessos. Però, mentre no es demostre que el jurat d’expropiació ha comés un error, és la quantia del jurat la que ha de tindre’s en compte», han exposat les entitats.

AVA-Asaja i La Unió exigeixen a la Generalitat Valenciana i el govern espanyol que «deixen d’embolicar amb un embull d’administracions contra altres administracions i posen sobre la taula una solució definitiva per als expropiats de Parc Sagunt II».

«No estem per a reunions que només serveixen per a perdre el temps i la paciència. Ens fa la sensació que els polítics estan tractant de guanyar temps per a, després de les eleccions, portar els agricultors als tribunals amb l’afany de pagar-los menys i diversos anys més tard», han advertit.

En aquesta línia, avisen que no es quedaran «quiets durant la campanya electoral, sinó que tornarem a eixir al carrer i farem mobilitzacions fins que l’administració entre en raó i pague un preu just pel sòl de la gigafactoria. Sí a Volkswagen, però no a costa dels agricultors».

Comparteix

Icona de pantalla completa