Diari La Veu del País Valencià
1.200 persones es concentren a Villena contra les macroplantes fotovoltaiques

Aquest diumenge, Villena, capital de l’Alt Vinalopó, protagonitzava una manifestació –la primera en aquesta localitat de 35.000 habitants– contra la imminent arribada d’empreses del sector de l’energia solar, que hi preveuen instal·lar un seguit de macroplantes que afectarien el paisatge del territori. Al Vinalopó ja hi ha hagut un toc d’alerta que ha provocat inquietud entre els veïns de localitats com Monòver, Montfort, Elda o Biar.

Així, l’associació Salvatiera -Ecologistes en Acció convocava a Villena una manifestació que recorria els carrers de la ciutat per a exigir als governants locals la implicació contra aquesta amenaça. A Villena ja s’havien reunit altres entitats per a estudiar possibles accions, i tot ha derivat en una manifestació que, segons els convocants, ha sumat 1.200 persones que cridaven consignes similars a les emeses en altres localitats, com ara «Renovables sí, però no així».

Tot i estar a favor de les energies renovables, exigeixen que no facen malbé el territori i que les empreses responsables de les macroplantes, així com els ajuntaments, «siguen transparents» a l’hora d’informar-ne de les conseqüències.

A Villena resten amenaçades vora 2.000 hectàrees de terreny per aquests projectes.

Comparteix

Icona de pantalla completa