Diari La Veu del País Valencià
Declarats altres tres incendis forestals a Altea, Barx i la Pobla de Vallbona

Efectius de bombers treballen aquest diumenge en l’extinció d’altres incendis generats a Altea (Marina Alta), a Barx (la Safor) i a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria). En aquests últims dos casos s’ha hagut d’establir la situació 1 del Pla Especial Front al Risc d’Incendis Forestals (PEIF) per la seua proximitat a diverses vivendes i per la possible afectació de bens no forestals, respectivament.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha rebut sobre les 15 hores l’avís d’un incendi forestal a Barx, iniciat en una zona pròxima al camí del Mondúver. En l’extinció del foc treballen set mitjans aeris de la Generalitat, un d’ells en tasques de coordinació; tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues autobombes, una dotació, un sergent i dues brigades forestals del Consorci de Bombers de València, tres unitats de prevenció d’incendis i un agent mediambiental.

A més, un dels mitjans aeris ha realitzat tres desplaçaments per a evacuar el vigilant de l’observatori del Mondúver i a nou excursionistes que es trobaven aïllats.

D’altra banda, el 112 ha rebut un altre avís per un incendi forestal a Altea, prop del barranc de Riquet, on s’ha mobilitzat un mitjà aeri de la Generalitat, tres unitats de bombers forestals, dues autobombes, tres dotacions del Consorci de Bombers d’Alacant i un agent mediambiental de la Conselleria d’Agricultura. L’incendi s’ha donat per extingit a les 16.47 hores.

Per últim, aquest diumenge, el Centre de Coordinació d’Emergències ha rebut un tercer avís d’incendi forestal generat a la Pobla de Vallbona, concretament en una vivenda, tot i que el foc després ha passat a terreny forestal. Els bombers han hagut de rescatar una persona i els seus gossos atrapats en una parcel·la afectada pel foc, i s’ha desallotjat vivendes pròximes a la zona.

Comparteix

Icona de pantalla completa