Diari La Veu del País Valencià
Entitats ecologistes organitzen una marxa per a recuperar els camins de la Serra d’Escalona

Les entitats Amig@s de Sierra Escalona (ASE), l’associació de veïns San Miguel Argángel de Sant Miquel de les Salines (Baix Segura), la Plataforma Ibèrica pels Camins Públics (PICP) i Ecologistes en Acció han organitzat una marxa per a reivindicar la recuperació dels camins públics i de les vies pecuàries que travessen l’espai natural de la Serra d’Escalona. També reclamen la declaració d’aquest espai com a Parc Natural del País Valencià.

La marxa eixirà diumenge a les 10 del matí des de la plaça Jaume I de Sant Miquel de les Salines, concretament des de la Casa de la Cultura de la localitat.

La Serra d’Escalona està ubicada a la zona més meridional del País Valencià, a la comarca del Baix Segura, i abasta els municipis de Sant Miquel de les Salines, el Pilar de la Foradada i Oriola. També compta amb una parc situada a la Regió de Múrcia. Al País Valencià, aquesta serra compta amb un entorn catalogat com a Espai Natural Protegit, i les entitats ecologistes volen que es declare Parc Natural i que es recuperen les vies pecuàries d’aquest accident geogràfic.

Comparteix

Icona de pantalla completa