L’editorial Meraki ho ha tornat a fer, ha tret un nou còmic per als més petits, el primer d’una col·lecció («Hotel Estrany») de la qual esperem amb candeletes els següents. Editat originalment a França per Sarbacane, de moment consta de sis volums. L’Hotel Estrany és una petita pensió familiar que es troba al bell mig del bosc i està regentada per uns amfitrions ben curiosos. En aquesta primera entrega, els habitants de l’hotel hivernen tranquil·lament mentre esperen la primavera, però la nova estació no arriba… què ha passat?

La col·lecció està pensada per a lectors que ja comencen a llegir sols i a voler gaudir de l’autonomia de la lectura individual. El disseny gràfic, de to clàssic, és colorit i alegre, i la impressió, en paper setinat, dona lluminositat i nitidesa a les vinyetes, l’estructura de les quals és clara i ben definida, ideal per a lectors novells. En aquesta línia, cal destacar que a l’edició francesa la tipografia és en lletra lligada i a l’edició catalana Meraki ha optat per la lletra de pal, per tant, el fa encara més accessible a tota mena de lectors i el converteix en una proposta ideal per iniciar-se en el món dels còmics.

La trama, amb un desenvolupament argumental bastant convencional, és entretinguda, divertida, rítmica i no li falta emoció: humor, misteri, por i situacions que commouen i atrapen des del primer moment.

Els guionistes, Katherine i Florian Ferrier, són una parella francesa amb una extensa obra publicada, ell més centrat en el món de l’animació i la novel·la juvenil i ella en el del còmic infantil. Les il·lustracions són de la mateixa Katherine Ferrier. El resultat és potent, vista aquesta obra; esperem que Meraki s’anime a traduir més llibres d’aquest tàndem, i ja posats a demanar, que ho faça el mateix Yannick Garcia, que d’ofici no n’hi falta.

Comparteix

Icona de pantalla completa