Teatre, circ i música omplin els carrers de Castelló de la Plana aquesta primavera

La programació comença amb Grau de Circ aquesta Setmana Santa

Teatre, circ i música conformen el nucli central de la programació cultural de la primavera a Castelló de la Plana, on també hi ha art, llibres, dansa i cinema i una extensa agenda al Planetari. La Regidoria de Cultura, encapçalada per Verònica Ruiz, comença la seua agenda d'activitats amb la consolidació del Grau de Circ, que torna aquesta Setmana Santa; l'estrena del nou festival de Teatre d'Objectes Vius Tres Trams de Truss en la recta final d'abril i la recuperació del festival Panderoletes amb l'entrada de juny, el dissabte 3, per al gaudi de majors i xicotets, en una aposta per una programació «oberta, per a tots i al carrer».

Ruiz ha assenyalat «la importància d'apostar per una cultura democràtica, per a totes i tots, professional, amb criteris de gran qualitat, paritat i diversitat, i que visibilitze tant les noves propostes nascudes al territori com obrir-les al que es fa en tot l'Estat». «És una programació renovada, que deixa obertes la porta a propostes per a tots els públics, i que recorren totes les disciplines, de l'art a la ciència, de la música al teatre i el circ, els llibres o el cinema, al carrer o en sala», ha destacat.

El Grau de Circ obri la programació cultural especial de Setmana Santa a la ciutat. Del dijous 7 al 9 d'abril, les places La Panderola i Sète es convertiran en pistes de circ amb 11 actuacions i dos tallers, gratuïts i a peu de carrer, amb les més variades disciplines contemporànies, del clown més clàssic als malabars, el trapezi, la roda o el masteler mòbil de companyies valencianes, estatals i internacionals de primera línia amb premis en Estupend de Gijón o Umore Azoka-Leioa.

També hi haurà l'estrena absoluta del Festival Tres Trams de Truss, dedicat al teatre d'objectes vius, que, del 28 al 30 d'abril, en horari de matí, vesprada i nit, acollirà les 14 sessions de 6 companyies al Passadís de les Arts i la plaça de les Illes Columbretes. Una proposta per a tots els públics, coordinada per Hop! Teatre, que tindrà una mica de Shakespeare, teatre social, temàtica mediambiental i preciosista.

Tornant a la Setmana Santa, Cultura ha preparat un programa especial de tallers, visites guiades i projeccions per a tota la família al Planetari. El centre del Grau oferirà projeccions cada matí de la setmana de vacances escolars, de l'11 al 14 d'abril, a més d'un taller matinal infantil, sota el títol de «Botànic per un dia», de dimarts 11 a dissabte 15, a les 11 hores, al qual ja es podrà accedir prèvia reserva de plaça a la plataforma Eventbrite de l'Ajuntament. Així i tot, s'han programat visites guiades a les 17.10, 18.10 i 19.10 hores de dimarts a dissabte i a les 11.10, 12.10 i 13.10 dissabte i diumenge.

Al Teatre del Raval, aquest abril, continuen les sessions dels Dijous de Teatre amb l'actuació de Teatre Cercle, el dia 27, amb l'obra Gaskin, un homenatge als republicans migrants, i el tancament del cicle el 25 de maig amb Álex O'Dogherty i el seu Imbècil, i les sessions de Raval de MúsiCS, el dia 20, amb l'hip-hop en valencià de Malparlat i, per a tancar, Trash de Yllana i Töthem, l'11 de maig.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.