Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Una dependent de València continua la vaga de fam encara que els metges ho desaconsellen»

La dona afectada per una infecció crònica dels ossos, el passat 11 de març va iniciar una vaga de fam per a exigir que li concedisquen el grau de «gran incapacitat». Els metges han recomanat Dolors Carrasquilla que abandone la protesta a causa del seu greu estat de salut, cosa a la qual ella s’ha negat.

Carrasquilla es va encadenar el 6 de març entre el Palau de la Generalitat i la plaça de la Verge de València i, cinc dies després, va iniciar una vaga de fam per a reclamar a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) tornar al grau d’invalidesa que li van rebaixar el 2010, quan arribà al País Valencià des de Catalunya.

Segons ha informat a través d’un comunicat el «Grup de suport a Loly. Pel respecte, la dignitat i la justícia», la dependent corre un «alt risc» si continua amb la vaga de fam.

Carrasquilla ha decidit continuar la seua protesta encara que una de les doctores que l’atenien ha decidit no continuar donant-li suport davant la negativa de la pacient a abandonar la vaga de fam.

Aquesta doctora, Isabel Mas, ha advertit del «seriós perill» que corre la vida de la dependent, opinió amb la qual coincideix un altre dels metges que duen a terme el seguiment a la dona, Juan Carlos Falcó, qui ha assegurat que la vaga de fam podria tenir «conseqüències irreversibles» per a ella. Aquest facultatiu ha recomanat Carrasquilla que abandone la vaga de fam, com a molt en 4 o 5 dies.

Carrasquilla, per la seua banda, ha agraït els serveis prestats de tots dos metges de forma desinteressada i entén la seua preocupació, encara que ha demanat comprensió sobre la seua decisió de mantenir-se fermai no abandonar la vaga de fam.

La dependent ha mostrat la seua sorpresa davant la «indiferència» per part de les autoritats a l’hora d’atendre les seues reivindicacions. Ha anunciat que, en cas de morir, ha deixat «ordres expresses» que s’anteposen denúncies penals contra els qui considera responsables que no se li haja reconegut la «gran invalidesa».

Carrasquilla ha al·ludit així al conseller de Sanitat, José Manuel Llombart, a qui ha retret que no haja contestat la seua sol·licitud d’audiència 15 dies després, i a la directora provincial de l’INSS, Susana Lejarreta.

El portaveu del grup de suport a la dependent, Javier Hernández, ha defensat les reivindicacions de Carrasquilla i ha assegurat que «són clares i justes, ja que el dret de gran incapacitat no pot ser revocat o reduït si no hi ha millorança», segons ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa