Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «El PSPV veu “ridícul” que Fabra dedique 5 milions a l’ocupació i 40 a la F1»

El PSPV ha qualificat de «ridícula» l’aposta econòmica de la Generalitat per al Pla d’Ocupació anunciat per Fabra. Així, el secretari de Relacions Institucionals del PSPV, José Manuel Orengo, i la secretària d’Ocupació socialista, Rocío Briones, han remarcat que aquest pla «únicament afectarà el 2% de la població aturada valenciana durant, com a màxim, tres mesos».

Els socialistes han recordat que ja s’ha complit el primer trimestre de l’any 2013 amb més de 700.000 aturats «i sense cap mesura en marxa per a resoldre aquesta situació d’alarmant desocupació». A més, han remarcat que ara el Consell aprova un Pla d’Ocupació conjunta «amb una dotació, que no arriba a cinc milions d’euros, condicionada per aportacions idèntiques de les diputacions i els ajuntaments, als quals cal recordar que la Generalitat deu més de dos milions d’euros».

Al mateix temps, el PSPV ha remarcat que el govern de Fabra «va dedicar huit vegades més pressupost al rescat de la Fórmula 1 que al principal problema que afecta actualment els valencians».

Els socialistes han denunciat que, a més, «el pressupost destinat a aquest pla no és amb diners nous, sinó que es tracta dels recursos que anteriorment es van dedicar a programes d’Ocupació Pública d’interés social com Encorp o Salari Jove».

Per tots aquests motius, des del PSPV consideren les mesures de Fabra contra la desocupació «insuficients i ineficaces, ja que amb sort el primer beneficiat d’aquest pla no arribarà fins al mes de juliol, perquè, a més d’escàs, s’ha establit un procediment molt complicat».

Així, han explicat que és necessari que després de la publicació per part de la Generalitat de la posada a disposició dels cinc milions a les Diputacions, aquestes convoquen la seua pròpia ordre d’ajudes als ajuntaments, i aquests al seu torn elaboren i publiquen les convocatòries dirigides a les empreses que es vulguen beneficiar.

Els socialistes proposen que la dotació del Consell per a aquest pla es multiplique per deu. D’aquesta manera, han assegurat, «afectarà el 20% de la població aturada valenciana, que podria assumir així la contractació de la meitat dels aturats que actualment no tenen cap tipus de cobertura social, és a dir, que no tenen font d’ingressos».

Comparteix

Icona de pantalla completa