Diari La Veu del País Valencià
El TSJC condemna Laura Borràs a 4 anys de presó, però amb petició d’indult

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la presidenta suspesa del Parlament català, Laura Borràs, a quatre anys de presó, però amb petició d’indult per rebaixar la pena a dos anys, segons ha avançat el periodista Quico Sallés al diari El Món. D’aquesta manera, Borràs no hauria d’ingressar en un centre penitenciari.

Així mateix, la sentència inclou pena d’inhabilitació, ja que la magistrada del tribunal que ha jutjat Borràs, María Jesús Manzano, incorpora un vot particular en què considera que els fets només mereixen pena d’inhabilitació i no de presó.

Segons el TSJC, la presidenta de Junts per Catalunya va incórrer en un delicte de prevaricació en atorgar a l’informàtic Isaías Herrero –que va reconéixer els fets gràcies a un acord amb la fiscalia– els 18 contractes per a la posada en funcionament i manteniment dels webs dels anys literaris i de promoció de la Institució de les Lletres Catalanes. Però el tribunal també considera que la pena és excessiva i, per això, demana un indult de rebaixa de pena.

La Fiscalia demanava per a Borràs sis anys de presó i 21 anys d’inhabilitació, així com 144.000 euros de multa pels delictes de prevaricació i falsedat documental en destí.

Per part seua, la defensa de la presidenta de la cambra catalana, ara condemnada, va reclamar-ne la lliure absolució, argumentant que no hi havia unitat funcional dels contractes signats per Borràs amb Herrero i, per tant, no hi podia haver fraccionament i no se la podia acusar de prevaricació.

Comparteix

Icona de pantalla completa