Diari La Veu del País Valencià
Indignació al Campello per quedar fora de les ajudes de la Diputació al patrimoni local

El passat dissabte es va fer públic el nom dels trenta municipis que rebran una inversió de vora nou milions d’euros en ajudes al patrimoni procedents de la Diputació d’Alacant. L’ajuda va adreçada a la restauració d’edificis i de restes amb catalogació de BRL –Bé de Rellevància Local– o de BIC –Bé d’Interès Cultural.

Entre aquestes localitats beneficiades no hi ha la del Campello (l’Alacantí), tot i que el seu alcalde, Juanjo Berenguer, governa amb el PP amb minoria, el mateix partit que ostenta el govern de la Diputació d’Alacant amb Carlos Mazón.

La notícia ha generat indignació a la ciutat. El regidor d’Esquerra Unida, Pedro Mario Pardo, ha denunciat que «una vegada més, el municipi es queda fora d’aquestes ajudes tan importants per al nostre patrimoni». Les primeres ajudes tampoc van arribar al Campello, i en canvi sí que van anar a parar als consistoris de municipis adjacents, i en aquell moment, tal com ha recordat Pardo, l’alcalde del Campello es va fotografiar amb els primers edils de les localitats pròximes de Sant Joan d’Alacant i de Busot, que van aconseguir aquestes ajudes. «L’alcalde es fotografiava com si El Campello haguera rebut les ajudes», ha dit Pardo.

En aquesta segona convocatòria, Xixona també ha sigut una de les localitats pròximes que s’han vist beneficiades, quan al Campello «comptem amb un bé patrimonial vinculat a l’horta alacantina de primer ordre com ara la finca Villa Marco», palau modernista amb jardins de finals del XIX i que està amenaçat amb l’enderrocament «si no és intervingut amb rapidesa».

Pardo ha recordat que l’alcalde del Campello també és regidor de Patrimoni i Urbanisme, i assegura que «no ha fet res pel patrimoni malgrat haver reconegut que Villa Marco està en perill d’enderrocament». Però «ha sigut incapaç de realitzar una única actuació d’urgència per a contindre’n el deteriorament». El regidor d’Esquerra Unida també ha recordat que ara fa tres anys el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, va visitar la Illeta dels Banyets, un jaciment de l’època de bronze en què l’actual líder del PP valencià va dir que construiria un centre d’interpretació que mai no s’ha arribat a projectar.

Comparteix

Icona de pantalla completa