Diari La Veu del País Valencià
El tribunal que jutja Camps per la Gürtel rebutja la seua petició de querellar-se contra una testimoni

El tribunal de l’Audiència espanyola que jutja l’expresident Francisco Camps per les presumptes irregularitats en les adjudicacions a una de les empreses de la Gürtel ha rebutjat la petició de l’expresident de querellar-se contra una testimoni que va assegurar haver rebut pressions per a realitzar contractes amb l’empresa d’Álvaro Pérez, Orange Market.

En una providència d’aquest mateix dimecres, el tribunal que presideix José Antonio Mora Alarcón rebutja en aquest moment processal deduir testimoni o autoritzar l’exercici de querella contra la funcionària de la Generalitat Elvira Ramos, «sense perjudici de la seua valoració en la sentència que s’acabe dictant».

En la declaració del passat dijous com a testimoni, la funcionària va assegurar que la Generalitat va fer contractes amb la trama Gürtel davant les pressions exercides pel llavors president. Ramos, que va ser secretària de l’exdirectora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, es va expressar així després que la Fiscalia Anticorrupció li preguntara per la declaració que va prestar en instrucció. En aquell moment va dir que, segons considerava, es van tancar contractes amb Orange Market, una de les empreses de la trama, per ordres del mateix Camps.

La defensa de l’expresident va presentar a l’endemà un escrit adreçat a la Secció Segona de la Sala Penal «en atenció a la manifesta falta a la veritat advertida» en la declaració de Ramos. L’exdirigent del PP volia querellar-se contra ella per fals testimoni.

Comparteix

Icona de pantalla completa