Diari La Veu del País Valencià
Les pròximes 12 hores són «fonamentals» per a l’extinció de l’incendi, adverteix Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advertit aquest dimecres que les pròximes 12 hores són «fonamentals» per a l’extinció de l’incendi de l’Alt Millars, ja que el dijous s’espera que augmenten les temperatures i torne el ponent, la qual cosa podria reviscolar el foc.

A més, ha alertat de la «virulència enorme» de l’incendi, que és de sisena generació. «Cal aprofitar molt bé el dia de hui perquè tindrà una situació meteorològica millor que demà», ha assenyalat. També ha avisat que existeix la possibilitat que es generen «rebrots» si no s’apaga bé el foc.

El president ha detallat que actualment hi ha més de vint-i-tres mitjans aeris en marxa i més de cinc-centes persones treballant sobre el terreny, a les quals ha traslladat el seu agraïment pel compromís «definitiu» i per defensar el patrimoni cultural i la vida.

No obstant això, Puig ha relatat que l’última nit ha sigut la de «més tranquil·litat» des que es va iniciar i l’incendi, ja que les condicions meteorològiques com la humitat, les temperatures i el vent han sigut favorables.

«Estem en un punt d’estabilització d’una part important del perímetre i queden encara dos punts calents», ha detallat el president, que ha anunciat que a les 12 hores hi haurà una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) per a decidir si les més de 1.000 persones que romanen evacuades poden tornar a les seues cases.

En aquest sentit, dels dos focus que continuen fins al moment actius, el que se situa a la Font de la Reina està «bastant més controlat», mentre que tots els esforços se centraran aquest dimecres en el focus que està entre Montant i Montanejos.

Comparteix

Icona de pantalla completa