Diari La Veu del País Valencià
Presenten el manifest per un Tercer Botànic a Castelló de la Plana aquest dimecres

El manifest «Volem un tercer Botànic» es presenta aquest dimecres, 29 de març, a les 19 h, a Castelló de la Plana, a la seu de CCOO. Impulsat des de diversos fronts individuals i associatius, té com a objectiu la mobilització ciutadana perquè els partits d’esquerres disposen de la força suficient en les pròximes eleccions autonòmiques per a reeditar l’acord progressista en les Corts Valencianes i en el Govern autonòmic.

Hui dia, «encara queda molta feina per fer, molts projectes que cal desenvolupar per a continuar millorant la vida de la població valenciana: avançar en la cohesió i vertebració territorial; fer front a l’emergència climàtica i mediambiental i protegir el nostre territori; combatre l’exclusió i les desigualtats; acabar amb la violència masclista; impulsar els sectors culturals, audiovisuals i esportius valencians; continuar treballant en memòria democràtica; aconseguir una veritable igualtat lingüística, i assolir una major capacitat d’autogovern», assenyala el manifest. «En definitiva, no ens podem aturar», afirma.

«El primer govern del Botànic, que es va formar amb els resultats de les eleccions autonòmiques, fou possible, en gran part, per l’impuls de la societat valenciana que va treballar i lluitar per un canvi polític real per tal de superar una etapa política nefasta a conseqüència de les polítiques conservadores», s’hi exposa.

A més, moviments socials, sindicats, plataformes mediambientals, feministes, de joves, pensionistes… «van demanar, i van fer possible, que partits polítics d’esquerres es posaren d’acord en pactar una alternativa de progrés, d’esquerres, valencianista, feminista i ecologista que implementara una nova manera de fer política».

Per això, les persones que impulsen el manifest i hi donen suport veuen necessari «recuperar la iniciativa i la mobilització de la societat valenciana, de la ciutadania i de les entitats, associacions i sindicats, per a garantir la continuïtat d’un govern de progrés, d’un tercer Botànic, divers i plural» i fan «una crida a aquelles persones que s’han desil·lusionat o que consideren insuficients, o poc encertades, algunes de les polítiques fetes durant aquests anys perquè, tot i mantenir les seues crítiques, es mobilitzen i participen, activament, per a impedir que les polítiques conservadores de la dreta tornen a ser presents a les nostres institucions».

Finalment, també s’al·ludeix als partits polítics d’esquerra «perquè estiguen a l’altura d’allò que els temps reclamen» i els demanem que «siguen receptius a les demandes socials, impulsen els processos per a garantir una veritable participació ciutadana real i treballen per unir i sumar esforços que facen possible continuar aplicant les polítiques de progrés que les treballadores i treballadors, les valencianes i valencians, i el País Valencià necessitem per a guanyar el present i el futur».

El manifest ja s’ha presentat a València i està prevista també que es done a conéixer en altres localitats, com ara Alcoi, on ha recollit un miler de signatures.

L’acte d’aquest dimecres a la capital de la Plana comptarà amb la presència de personalitats castellonenques de tots els vessants cultural, social, polític, sindical… per contribuir a la difusió del manifest.

Comparteix

Icona de pantalla completa