Diari La Veu del País Valencià
Els treballs a l’incendi de l’Alt Millars se centren a refrescar els punts calents

Els treballs previstos per a aquest dimecres a l’incendi de l’Alt Millars se centraran a refrescar i repassar el perímetre i els punts calents. Segons han informat Emergències, aquesta jornada es produirà el relleu del Lloc Avançat (PMA) i els mitjans aeris vigilaran possibles reproduccions.

Durant la nit, l’evolució del foc ha anat segons el que es preveia, tal com ha apuntat el director del PMA, i no hi ha hagut cap reviscolament.

Per a sufocar el foc, hi han treballat tots els mitjans amb eina manual repassant els punts més crítics del perímetre: al Sector 2, on es va registrar el salt -carretera CV-195 a Montant- i al Sector 1, a la Font de la Reina, al barranc de la Pudia. La resta del perímetre s’ha revisat durant la nit i no s’ha apreciat cap incidència a la resta de zones.

El PMA també ha assenyalat que han volat drons de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i s’han detectat molt pocs punts calents en el perímetre. Les condicions meteorològiques han sigut favorables: temperatures baixes i humitat relativa alta.

Segons les últimes dades, hi ha sobre el terreny 500 mitjans terrestres i 23 mitjans aeris. Les hectàrees cremades ascendeixen a 4.600 i el foc no ha afectat el Parc Natural de Espadán. El perímetre danyat és d’aproximadament 55 quilòmetres lineals i les persones evacuades ascendeixen a 1.600.

Comparteix

Icona de pantalla completa