Diari La Veu del País Valencià
ACPV Convoca manifestació el dissabte 13 d’abril amb el lema “Perquè no torne el passat. Continuem avançant”

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet públic avui que celebrarà la Diada del 25 d’Abril amb una manifestació a la ciutat de València el proper dissabte 13 d’abril. La tria de la data està condicionada per la convocatòria d’eleccions estatals i autonòmiques i les festes de Setmana Santa, que dificulten poder fer la manifestació els dies 27 o 20 d’abril.

ACPV commemora cada any la Diada del 25 d’Abril com un acte de record de la pèrdua de les nostres institucions i lleis pròpies, i sobretot com una afirmació de la voluntat d’autogovern del poble valencià. En aquest sentit, és una commemoració que mira sobretot al futur, i que proposa un projecte de país amb ple autogovern, un finançament just, i igualtat lingüística i drets socials.

Enguany, ACPV ha triat com a lema de la convocatòria “Perquè no torne el passat. Continuem avançant”, perquè els darrers anys hem avançat en la recuperació de drets, i hem posat fi a la corrupció i a la persecució de la llengua i la cultura, però ens resta molt de camí per avançar en la direcció del ple autogovern i la igualtat lingüística.

En el context actual, ACPV no pot deixar de constatar la persistència d’amenaces de retorn a un passat de corrupció, autoritarisme i antivalencianisme, però considera que la majoria de la societat valenciana és conscient dels avanços positius assolits. Ara és el moment, per tant, de consolidar-los i continuar avançant.

Però només serà possible continuar avançant amb una societat decidida, organitzada i mobilitzada, que sàpiga respondre a les minories extremistes amb serenitat i, alhora, fer un nou pas endavant vers una democràcia plena i madura. Per això, ACPV fa una crida a participar en la manifestació del 13 d’abril, a enfortir l’entitat com a instrument al servei d’aquest nou pas endavant que volem donar, i a exercir de forma tranquil·la i decidida el nostre dret al vot, guanyat a base de l’esforç de la generació que va fer possible l’arribada de la democràcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa