Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de l’Alt Millars manté el desplegament terrestre i es preveu l’entrada de 23 mitjans aeris

L’incendi declarat dijous passat a Vilanova de Viver (l’Alt Palància) manté aquest dimarts el desplegament terrestre per a contindre el foc i es preveu l’entrada de 23 mitjans aeris.

Segons ha informat Emergències, durant la nit no hi ha hagut cap incidència ressenyable amb el foc, tal com ha apuntat el director del Lloc de Comandament Avançat.

A més, el foc que ha saltat a la zona de Montant -en la part sud- s’està supervisant amb un dron de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per a contindre’n l’avanç. Al sector de la Font de la Reina també s’han dut a terme maniobres per a defensar el flanc, que presenta zones de difícil accés de mitjans terrestres.

La meteorologia ha sigut favorable durant la nit i està ajudant a l’execució de les maniobres dels operatius terrestres. Aquest dimarts es continuarà treballant en la defensa de les poblacions desallotjades i en la protecció de la vida i els béns de les persones, han indicat les mateixes fonts.

Així, per a la jornada d’aquest dimarts no està previst desescalar recursos: es manté el desplegament terrestre i es preveu l’entrada de 23 mitjans aeris.

Els municipis desallotjats a conseqüència de l’incendi són Font de la Reina, la Pobla d’Arenós, Montanejos, Montant i Aranyel, Figueres, Pavies i Torralba. I les pedanies desallotjades són els Calpes, els Cantos, la Monzona, l’Alqueria de Montanejos i l’Artejuela i Vilanova de Viver.

Segons les últimes dades, el nombre d’hectàrees cremades fins al moment són 4.300 i el perímetre afectat és d’aproximadament 50 quilòmetres. El nombre de persones desallotjades ascendeix a 1.600 i fins ara el foc no ha afectat cap paratge protegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa