Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de l’Alt Millars afecta ja 4.300 hectàrees en un perímetre de 50 quilòmetres

L’incendi declarat aquest dijous a Vilanova de Viver (l’Alt Millars) afecta ja un total de 4.300 hectàrees de superfície en un perímetre de 50 quilòmetres, després que en la vesprada d’aquest dilluns les flames hagen avançat amb «gran voracitat» i «virulència».

D’aquesta manera, un canvi en la direcció del vent -que ha entrat pel sud-est- a partir de les 19 hores ha obligat a centrar els treballs d’extinció en dos «punts crítics«: la zona entre Montant i la Font de la Reina, i l’àrea compresa entre Montant i Montanejos, on aquest migdia el foc «ha saltat» la CV-195.

Així ho ha detallat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en declaracions als mitjans després de la reunió de coordinació al Lloc de Comandament Avançat (PMA), situat a Barraques.

Bravo ha ressaltat que, després del canvi en la direcció dels vents, el foc «ja no amenaça directament» amb entrar al parc natural de la Serra d’Espadà, on s’han concentrat durant la jornada d’aquest dilluns gran part dels efectius. «Les flames no han arribat a entrar al parc natural i, en aquest moment, aquesta zona que corria més risc a primera hora del matí està més tranquil·la», ha insistit.

No obstant això, ha assegurat que els treballs d’extinció «no descuidaran» aquesta zona perquè «en qualsevol moment els vents poden activar de nou aquests punts calents». «Per tant, hi haurà mitjans vigilant i refrescant ara mateix aqueixa zona», ha afirmat, al mateix temps que ha remarcat que la proximitat del foc al parc natural no és «ara mateix» la «principal amenaça».

A més, ha destacat que la zona de la Font dels Banys de Montanejos està «ara mateix molt més controlada», i els mitjans estan «treballant, refrescant i segellant per a evitar l’avanç» de les flames.

D’altra banda, la consellera ha apuntat que s’ha ordenat el desconfinament de Caudiel, després de comprovar-se que «en aquest moment no hi ha fum» a la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa