L’UJI organitza el primer mercat «Rebosta» de productes agroecològics i de proximitat

Tindrà lloc aquest dimarts a l’Àgora del campus universitari

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana ha organitzat aquest dimarts, 28 de març, de 10 a 14 h, el primer mercat «Rebosta» de productes de proximitat i agroecològics de les comarques del nord del País Valencià, un projecte de caràcter social que vol fomentar un consum local i conscient. 

La jornada ha sigut impulsada pel Vicerectorat d'Infraestructures i Sostenibilitat i el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, a través de l'Oficina de Prevenció i Gestió Mediambiental i amb Terrenae com a dinamitzadora i gestora de l'espai.

«Rebosta» oferirà productes com ara formatges de llet de pastura, pa de massa mare, olis d'agricultura regenerativa, vins i cervesa ecològics  amb la voluntat d'acostar el camp a la comunitat universitària.

El mercat també comptarà amb un taller demostratiu de cuina, a les 12 hores, dirigit per la cuinera i divulgadora d'una gastronomia de temporada i proximitat Vanesa Bustos. La cuinera elaborarà diverses receptes «àgils» per a cada dia que fomenten la cuina a casa amb productes de l'agricultora La Tosquilla.

En aquest taller, cuinarà destacant la importància del producte, el respecte i bon tracte a la matèria primera, valorant creadors, entorn i altres elements que ho fan possible. Utilitzarà productes presents al mercat mitjançant una ensalada de cítrics, formatge i vinagreta de mel i unes faves que es podran degustar en el mateix moment.

Participants

El mercat comptarà amb projectes alimentaris de diferents varietats. Respecte del vi, es podrà conéixer el Mas de Rander -celler bioclimàtic a Benlloc-Torreblanca- i també la Bodega Flors, de les Useres (l’Alcalatén), que busca l'elaboració de vins «singulars».

També s'acostarà la cervesa artesana amb Badúm, de Peníscola (el Maestrat) elaborada amb productes naturals. Se li sumarà la cooperativa La Somniada, artesans de la marca l'Audaç, elaborada a Soneixa (l’Alt Palància) de manera agroecològica, amb matèria primera de proximitat.

Igualment, participarà La Tosquilla, de Nules (la Plana Baixa), un projecte centrat en l'agricultura, especialment les mandarines, per a «recuperar varietats oblidades».

L'oli el portarà Malaerba, productores d'aliment de secà a Benlloc (la Plana de l’Arc), que recuperen bancals oblidats de varietats autòctones, i Cuquello, productor d'oli d'oliveres mil·lenàries de la Jana (el Maestrat).

Homo Panis, obrador i despatx de pa de Benicàssim amb una filosofia saludable i de quilòmetre zero, proveirà de pa, i La Caseta d'Espadà, d’Eslida, a la Serra d’Espadà, portarà formatges de pastura. Finalment, formarà part del mercat Mos de Bresca, de Llucena (l’Alcalatén), una iniciativa que naix amb l'objectiu de millorar l'ecosistema alhora que produeixen una mel de qualitat.

Terrenae també serà present amb un estand, on representarà a alguns dels productors que no podran assistir-hi, amb la finalitat de facilitar informació i obtindre així un model més sostenible de consum mitjançant la divulgació del sector agrogastronómic.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.