Diari La Veu del País Valencià
Altes temperatures i vent de ponent tornen a complicar els treballs de l’incendi de l’Alt Millars [Vídeo]

Les elevades temperatures previstes per a aquest dissabte i el probable vent de ponent complicaran de nou les tasques d’extinció de l’incendi Vilanova de Viver (l’Alt Millars), després que aquesta nit els efectius hagen impedit que el perímetre del foc -de 40 quilòmetres- i la petjada de l’incendi -que afecta ja 4.000 hectàrees- avance i arribe a la carretera CV-195, que uneix Montant i Montanejos.

Així ho ha confirmat, després de la reunió d’anàlisi al Lloc de Comandament avançat (PMA) dels diferents operatius que intervenen en l’extinció del foc, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat, José María Ángel, que ha apuntat que les condicions meteorològiques faran «molt més difícils» els treballs per a frenar l’avanç de les flames.

Zona perimetrada a les 10h d’aquest dissabte | Emergències GVA

Per a aquest dissabte, una vintena de mitjans aeris i 500 efectius en total treballaran en la lluita contra el foc en aquesta zona de l’Alt Millars. De fet, Ángel ha assegurat que «al llarg del matí» els mitjans aeris s’incorporaran «de manera seqüencial» per a fer càrregues «molt precises i concises».

Així mateix, ha afegit que els mitjans aeris han rebut les indicacions dels mitjans terrestres, que durant la nit han detectat els punts calents de l’incendi. «La finalitat és fer un treball conjunt entre mitjans aeris i terrestres per a continuar reduint l’evolució de l’incendi», ha remarcat.

Durant la nit, els mitjans terrestres han estat treballant al flanc dret, a la zona de Montant i Montanejos, on han fet tasques de contenció del front amb l’objectiu que aquest no saltara la carretera CV-195. A més, s’han dut a terme puntualment actuacions amb foc tècnic, ha indicat el Consorci de Bombers de Castelló.

En les tasques d’extinció continuen treballant aquest dissabte mitjans de diferents administracions, inclosos els Bombers de Diputació de Castelló, els bombers dels Consorcis d’Alacant i València, de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, València i Alacant, bombers forestals de la Generalitat, personal de l’AVSRE, el Govern d’Aragó i BRIF del Ministeri.

També hi ha sobre el terreny efectius de la Guàrdia Civil, Policia Local, Nacional i Autonòmica, Protecció Civil de la Diputació, unitat tècnica de la Conselleria d’Agricultura, personal de la Conselleria de Sanitat i Creu Roja.

Previsions d’Aemet

Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), hi haurà un canvi de vent respecte a dies anteriors. Així, es preveu que entre brisa del sud i sud-est a la zona de l’incendi, que s’anirà intensificant fins a assolir ratxes de 40 km/h.

Les condicions meteorològiques durant el matí a la zona de l’incendi són «menys adverses» que les dels dos dies passats, encara que està previst que es puguen produir canvis aquesta vesprada, que començaran pel flanc oest de l’incendi.

Aemet ha alertat que és possible que aquesta vesprada el vent gire a l’oest al flanc esquerre de l’incendi, la qual cosa donaria lloc a un descens d’humitat relativa i convergències de vent en algunes àrees de l’incendi que poden intensificar els corrents verticals.

La nit d’aquest dissabte ha sigut meteorològicament «tranquil·la» a la zona, on s’ha registrat un vent fluix de matinada, amb predomini del nord-oest, una temperatura que ha descendit de 10° i una humitat superior al 80%.

Comparteix

Icona de pantalla completa