Diari La Veu del País Valencià
La millora de les condicions d’humitat i vent ajuda a frenar l’avanç del foc a l’Alt Millars

La gran càrrega d’humitat i l’absència de vent durant la nit d’aquest divendres a dissabte han ajudat a aconseguir els dos objectius fixats pel Lloc de Comandament Avançat de l’incendi de Vilanova de Viver (l’Alt Millars): que el perímetre del foc i la petjada de l’incendi avance i que arribe a la carretera CV-195, que uneix Montant i Montanejos.

Així ho ha assenyalat en una primera valoració de la nit el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat, José María Ángel, qui ha destacat que el «millor aliat» del personal d’extinció del foc ha sigut aquesta nit la meteorologia, adversa des de dijous passat a la zona.

Per a aquest dissabte es preveu una vintena de mitjans aeris i 500 efectius en total treballant en la lluita contra el foc en aquesta àrea, on a última hora d’aquest divendres el foc avançava més ràpidament del previst i afectava ja 4.000 hectàrees de superfície en un perímetre de 40 quilòmetres.

No obstant això, segons Ángel, el balanç de la nit ha sigut «òptim» i s’han aconseguit els dos paràmetres proposats en l’última reunió del PMA: que no avançara el perímetre, les flames i la petjada de l’incendi i que no arribara a la CV-195.

En les tasques d’extinció, hi participen mitjans de diferents administracions, inclosos els Bombers de Diputació de Castelló, els bombers dels Consorcis d’Alacant i València, de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i València, bombers forestals de la Generalitat, el Govern d’Aragó i BRIF del Ministeri.

A conseqüència de l’incendi hi ha desallotjades 1.500 persones de huit municipis i pedanies -els Calpes; la Font de la Reina; els Cantos-la Monzona; la Pobla d’Arenós; Montanejos; Aranyel; Montant i Vilanova de Viver- i s’han establit dos albergs: el Poliesportiu Municipal de Sogorb i l’alberg d’Onda.

Segons va apuntar aquest divendres la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, el més probable és que els desallotjats no podran tornar a les seues cases en 48 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa