L’incendi de l’Alt Millars avança amb més rapidesa de la prevista

Ja ha calcinat 4.000 hectàrees i se n’investiguen les causes

El foc declarat aquest dijous a la localitat de Vilanova de Viver (Alt Millars) afecta ja 4.000 hectàrees de superfície en un perímetre de 40 quilòmetres, continua actiu i l’evolució durant la vesprada de divendres no va ser positiva, atès que l’incendi ha avançat de manera més ràpida del que es preveia i la situació, per tant, s’ha complicat encara més.

Així ho ha explicat la consellera d’Interior Gabriela Bravo en declaracions als mitjans després d’una reunió de coordinació al lloc de comandament avançat, des d’on ha dit que el foc està concentrat al barranc de la Maimona, la zona que més preocupa perquè té molt de combustible degut a la quantitat de massa forestal. Les flames s’apropen a la carretera que comunica amb Montanejos.

Bravo informava que els mitjans aeris han treballat fins l’última hora de la vesprada i que s’hi van retirar amb l’entrada de la nit, i que el ràpid avanç de les flames va obligar a retirar alguns mitjans terrestres, atès que es temia per la vida dels treballadors.

Per tant, l’estratègia de frenar l’avanç de les flames no ha sigut possible d’aplicar. Durant les pròximes hores els treballs se centraran a concentrar un punt d’ancoratge a la carretera cap a Montanejos mitjançant foc tècnic per a tractar de frenar l’avanç de les flames. A primera hora de dissabte s’incorporaran els mitjans aeris.

Pel que fa a les causes, la consellera explica que la Guàrdia Civil treballa amb distintes hipòtesis, tot i que no hi ha conclusions clares perquè de moment «tot són especulacions».

Quant a l’operatiu, el departament de Bombers de la Diputació de Castelló continua dirigint les tasques d’extinció amb més de 450 efectius de diferents administracions: de l’esmentada Diputació de Castelló, de les d’Alacant i València, dels ajuntaments de Castelló de la Plana i València, de la Generalitat, del Govern d’Aragó i del Ministeri.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.