Diari La Veu del País Valencià
«Hores crítiques» en l’incendi de l’Alt Millars [Vídeo]

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, Gabriela Bravo, ha assenyalat al migdia d’aquest divendres que estem davant «hores crítiques» en l’incendi de l’Alt Millars, perquè les flames continuen avançant pel flanc dret cap a Montanejos i Montant i s’han endinsat en un barranc en el qual només poden actuar mitjans aeris.

Així ho ha indicat després de l’últim vol de reconeixement fet sobre la zona, en atenció als mitjans en el Lloc de Comandament Avançat (PMA) situat a Barraques, on ha xifrat en més de 3.500 les hectàrees afectades.

Bravo, no obstant això, ha dit que les flames avancen, però no «a tanta velocitat» com en els incendis de l’estiu, que anaven a un ritme «desorbitat». Aquest fet dona possibilitats als equips d’extinció, als quals se sumarà l’ajuda de la comunitat de Múrcia i de les demarcacions i ajuntaments d’Alacant i València. Així mateix, durant la nit hi haurà drons de vol de reconeixement i mitjans terrestres per a assegurar la zona més controlada que limita amb Aragó i el punt d’inici del foc. «S’ha de treballar des de mitjans aeris, amb falta de visibilitat en algunes zones pel fum», ha indicat la consellera. En total, més de 500 persones estaran treballant per a intentar frenar el foc.

La consellera ha posat l’atenció en el flanc dret de l’incendi, «que posa en risc la Serra d’Espadà» i ha afirmat que la situació continua sent «crítica», però confien que, segons els ha traslladat el tècnic de meteorologia, aquesta vesprada i nit hi haja més humitat, la qual cosa «pot ser que afavorisca que la flama no avance a tanta velocitat i que es puga contindre el foc, sobretot quan arribe a l’autovia».

Bravo ha confirmat que no s’espera cap evacuació més, la qual cosa no impedeix que, si s’amplia el front de l’incendi i hi ha risc per a altres poblacions, «s’actue en conseqüència». «Cal veure com avança la vesprada. Si la meteorologia ens ajuda, l’estratègia és intentar frenar-ho amb mitjans aeris perquè aquesta en un barranc de molta profunditat; que té molt combustible i és molt difícil l’accés amb mitjans terrestres», ha apuntat.

D’altra banda, ha confirmat que totes les persones que estan evacuades hauran d’estar fora de les seues cases entre 24 i 48 hores probablement. «Són situacions difícils i cal adoptar les mesures perquè sobretot cal protegir la vida de les persones», ha dit, encara que ha assenyalat que no ha afectat ni poblacions ni habitatges.

Comparteix

Icona de pantalla completa