Diari La Veu del País Valencià
Albert Hauf i Isabel de Villena, Joan Fuster, David Garrido i molt més, a La Veu dels Llibres

L’últim número de La Veu dels Llibres ofereix una entrevista de Vicent Garcia Devis a Albert Hauf (Sóller, Mallorca, 1938), un dels màxims especialistes de la cultura europea medieval i, particularment, de la literatura del segle d’or valencià, a propòsit de la publicació de Vita Christi, d’Isabel de Villena, per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dins de la col·lecció Clàssics Valencians. El professor i exacadèmic s’ha fet càrrec de l’edició crítica i filològica d’aquesta obra, ja que confessa que era un projecte que ja portava ben avançat dins de la motxilla quan va arribar a València el 1987 i en el qual ha esmerçat afanys i dedicació.

En aquest número, Daniel P. Grau recomana Joan Fuster. D’un temps, d’un país (1922-1992), de Salvador Ortells Miralles i Francesc Pérez Moragón, una obra «monumental, exhaustiva, molt ben documentada, plena de detalls i, certament, necessària». Ara bé, apunta Grau, «per això mateix, perquè era necessària, em sembla que la biografia de Fuster arriba amb retard».

D’altra banda, Manuel Lillo s’endinsa a Terra de taifes: els Països Catalans al segle XI, de David Garrido, un llibre que aprofundeix en els límits territorials de cadascun d’aquests espais geogràfics en el que poc més tard serien els Països Catalans: la taifa de Saragossa, que abastava Lleida; la de Tortosa; la d’Albarrasí, que incloïa el Racó d’Ademús; la d’Alpont, als Serrans; la de València; la de Múrcia, que arribava fins la Marina, i la taifa que compartien Dénia i les Illes Balears.

A més, aquest dissabte, Miquel-Lluís Muntané ressenya Petits pensaments. Mil aforismes, de Joan Tudela, un volum que incorpora els 480 aforismes que havia publicat el 2005 a En poques paraules i hi afegeix tota la resta, fins a arribar al miler. Tudela hi fa gala d’un sentit de l’humor finíssim que recorre la pràctica totalitat de l’obra com un corrent subterrani, però també posa de manifest que és un intel·lectual amb un ventall ampli d’interessos i de coneixements.

Per part seua, Marisa Cerdó comenta Sicília sense morts, de Guillem Frontera, el relat ficcional d’un fets polítics contemporanis que tenen un denominador comú, la corrupció política. A la novel·la se’n parla com d’un estigma social que se sosté fonamentalment en tres col·lectius: periodistes, empresaris i polítics.

Finalment, aquesta setmana també podem saber quins són els llibres més venuts a la llibreria Ali i truc, d’Elx.

Comparteix

Icona de pantalla completa